Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota

Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 11 obrázků
Jeden z nejchytřejších detektivů literární a filmové historie stále počítá s tím, že případ z Egypta vyšetří v kinech letos v říjnu.

Vypadá to, že Disney v tuhle chvíli stále počítá s premiérou detektivky Smrt na Nilu. Nebo tomu alespoň nasvědčuje čerstvé zveřejnění traileru, který potvrzuje současný termín premiéry, tedy 22.10. (v Česku a na Slovensku). Společně s Vraždou v Orient expresu v roce 2017 nastartoval Kenneth Branagh novou sérii detektivek se slavným vyšetřovatelem Herculem Poirotem. A i když recenze byly spíš průměrné (6,11 z 10 na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes), film slavil v pokladnách komerční úspěch (tržby 352 milionů oproti rozpočtu 55 milionů), a tak se skutečně Branagh v roli Poirota mohl pustit do šetření dalšího případu.

Tím se stává právě Smrt na Nilu, tedy další příběh z uzavřeného luxusního dopravního prostředku, kde v odříznutí od civilizace dochází k vraždě. Jak ukazuje zveřejněný trailer, Branagh se hodně opírá o velkolepý vizuál, když v rozmáchlých záběrech zabírá řeku Nil, parník Karnak, poslušně panáčkující služebnictvo i smetánku v přepyšných šatech. V tomhle prostředí bují vášně, odehrává se zločin a Hercule Poirot se nás snaží s logikou sobě vlastní přesvědčit, že tady nepůjde jen o zábavné šetření vraždy, ale také o závažnější morální otázky.

Obsazení je skutečně nabité, když v hlavních rolích vystupují Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Kenneth Branagh, Annette Bening, Letitia Wright, Russell Brand, Tom Bateman nebo Emma Mackey. Brannagh opět režíroval, podle scénáře Michaela Greena.

V románové předloze Linnet Doyle (Gal Gadot) osloví Poirota s nezvyklou prosbou. Chce, aby ji zbavil její přítelkyně Jacqueline de Bellfort (Emma Mackey). Linnet se provdala za Jacquelina snoubence Simona Doylea (Armie Hamer), což jí dávná kamarádka nedokáže odpustit a neustále ji pronásleduje. Linnet doufá, že Poirot Jacqueline nějak zastraší. Ten se jí pokusí domluvit, ale bezúspěšně. Všichni čtyři spolu skončí na parníku, který se plaví po Nilu, kde Simonovi a jeho ženě začne jít o život. Poirot samozřejmě neotálí a začíná vyšetřovat.

Uvidíme, jak moc se film bude předlohy držet. První synopse hovoří o tom, že ústřední mladý pár (Gadot, Hammer) tráví na lodi líbánky, které přeruší vražda a Poirotovo vyšetřování. Dole v galerii na vás čeká sada fotografií.

Galerie: 12

Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu Smrt na Nilu: Extravagantní upoutávka představuje nový případ Hercula Poirota | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest