Kenneth Branagh by rád viděl sdílený vesmír Agathy Christie

Kenneth Branagh by rád viděl sdílený vesmír Agathy Christie | Fandíme filmu
S monstry studia Universal či králem Artušem to nevyšlo, tak třeba zabodují Poirot a slečna Marpleová.

Vražda v Orient expresu měla slušné recenze, při padesátimilionovém rozpočtu utržila dodnes celosvětově v kinech přes 300 milionů. Nikoho tak nepřekvapilo, když bylo ohlášeno pokračování. Jeho přípravy jsou ve fázi preprodukce, nicméně režisér v rozhovoru připustil, že by se vůbec nebránil představě provázaného filmového světa Agathy Christie:

„Myslím, že možnosti tu jsou, že ano? Napsala 66 knížek, povídek a her a často svádí ve svých knihách postavy přirozeně dohromady – to ji bavilo. Máte pocit, že existují ve společném světě, podobně jako v případě Charlese Dickense – existuje tu kompletní svět, který vytvořila, ve kterém žijí určité typy postav, takže si myslím, že je to skutečně možné“.

Brannagh zároveň připouští, že o tomhle nápadu s nikým ze studia nemluvil, nicméně na tom už podle něj určitě někdo ve Foxu pracuje.

Co vy na to? Měla by vzniknout celá série filmů s Hercuelm Poirotem, který by se pravidelně setkával se slečnou Marplovou? V knihách se postavy nikdy nepotkaly, a to proto, že by podle samotné Christie egoista Poirot nikdy nikoho nenechal, aby mu žvanil do vyšetřování a ještě jej poučoval.

Zdroj: AP

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest