Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden

Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 10 obrázků
Také už víme, který měsíc bychom se filmu měli dočkat. 

Na životopisné drama Mank od absolutní režisérské špičky Davida Finchera, který nám přinesl pecky Sedm, Klub rváčů, Zodiac a Zmizelá se moc těšíme. Film bude černobílý a příběh se bude vše točit kolem Hermana Mankiewicze, který je znám zejména jako scenárista klasiky Občan Kane. Hlavní postavu si zahraje Gary Oldman a v hereckém ansámblu nechybí ani Lily Collins, Tom Burke, Tuppence Middelton a Amanda Seyfried. Právě Amanda všechny ubezpečuje, že David Fincher je pořád perfekcionista a určitě se snažil, aby byl snímek dokonalý. Jen to stálo čas.

David se snaží mít své filmy co nejvíce dokonalé, proto se nebojí nějaký záběr natočit vícekrát. Spousta scén do Zmizelé se točila zhruba padesátkrát, Jake Gyllenhaal se nechal slyšet, že některé scény do Zodiaca se točily dvacetkrát a jedna devět minut dlouhá scéna do seriálu Mindhunter sedmdesátkrát. Něco podobného potkalo i film Mank. „Byla jsem součástí scény se spoustou lidí a točili jsme ji celý týden,“ prozrazuje herečka Amanda Seyfried. „Nemohu přesně říct, kolikrát jsme jeden záběr udělali, ale tipla bych si tak dvěstěkrát. Mohu se ovšem mýlit. Týdenní natáčení scény, kde nemám jedinou repliku, to si říkáte, že musí být odpočinkové. Není, protože je kolem vás deset různých kamer, které na vás v určité chvíle míří.“ Dvě stě pokusů na jeden záběr, to herečka možná přestřelila, ale rozhodně věříme, že jich bylo hodně - Fincher je Fincher.

Herečka dále prozradila, že snímek stihli dotočit už v únoru, než začala karanténa. Mank vyjde na Netflixu a podle scénaristy Erica Rotha studio počítá s říjnovým termínem. V přiloženém videu režisér vysvětluje, proč točí jednu scénu vícekrát. Nejde jen o herce, po kterých by chtěl lepší výkon. Film je souhrou mnoha aspektů, od herectví, přes kameru až po nasvícení. Fincher se prostě ujišťuje, aby výsledná scéna byla co nejdokonalejší. K filmu zatím není mnoho materiálů, v galerii tak pro vás máme nachystaný výčet plakátů k Fincherovím předchozím filmům. Viděli jste je všechny?

Zdroje: Collider, Slashfilm

Galerie: 11

Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden | Fandíme filmu Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden | Fandíme filmu Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden | Fandíme filmu Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden | Fandíme filmu Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden | Fandíme filmu Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden | Fandíme filmu Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden | Fandíme filmu Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden | Fandíme filmu Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden | Fandíme filmu Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden | Fandíme filmu Režisér Fincher je perfekcionista, v novince Mank jednu scénu točil týden | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest