The Courier: Benedict Cumberbatch ve víru špionážních her za časů studené války

The Courier: Benedict Cumberbatch ve víru špionážních her za časů studené války | Fandíme filmu
Lionsgate / Roadside Attractions
Zobrazit další 2 obrázky
Doctor Strange se vtělil do role člověka, který se pokouší ukončit kubánskou krizi. 

Než se Benedict Cumberbatch znovu změní v komiksového Doctora Strange, vydal se na výlet mezi špiony v thrilleru The Courier. Film se inspiruje skutečným příběhem, který si na vlastní kůži prožil Greville Wynne. Přesně toho ztvárnil Cumberbatch, jenž je jako britský obchodník a inženýr zatažen do jednoho z největších mezinárodních konfliktů v historii a pomůže CIA proniknout do sovětského jaderného programu během studené války. Wynne s ruským protějškem Olegem Penkovskym utvoří nečekané spojenectví a zásadně se podílí na ukončení kubánské raketové krize v 60. letech minulého století.

Greville Maynard Wynne byl přijat do služeb britské tajné služby MI6 kvůli jeho častým cestám do východní Evropy. Byl známý tím, že dělal kurýra (odtud filmový název, dříve se snímek jmenoval Ironbark), který pašoval přísně tajné informace ze Sovětského svazu do Londýna.

Dobový film natočil Dominic Cooke, režisér tří historických televizních filmů V kruhu koruny a celovečerního romantického dramatu Na Chesilské pláži. Scénář napsal Tom O’Connor, jenž má za sebou akční komedii Zabiják & bodyguard. Roli sovětského spojence hrál Merab Ninidze (Moje šťastná rodina), tvář manželky hlavního hrdiny Sheily Wynne dostala Jessie Buckley (seriály Černobyl, Taboo). Dále hrají Rachel Brosnahan (seriál The Marvelous Mrs. Maisel) nebo Angus Wright (Království nebeské, Čistá práce). The Courier si odbyl premiéru v lednu na festivalu Sundance a očekává se, že 28. 8. zamíří do amerických kin.

Zdroj: The Wrap

Zdroj fotek: IMDb

Galerie: 3

The Courier: Benedict Cumberbatch ve víru špionážních her za časů studené války | Fandíme filmu The Courier: Benedict Cumberbatch ve víru špionážních her za časů studené války | Fandíme filmu The Courier: Benedict Cumberbatch ve víru špionážních her za časů studené války | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest