Druk: Parta Dánů testuje teorii, že konstantně zvýšená hladina alkoholu v krvi vám zlepší život

Druk: Parta Dánů testuje teorii, že konstantně zvýšená hladina alkoholu v krvi vám zlepší život | Fandíme filmu
Zentropa Entertainments3 ApS
Zobrazit dalších 8 obrázků
Pamatujete si mrazivé drama Hon z roku 2012? Za Druk stojí stejný tým. 

Jméno Thomas Vinterberg (Kursk, Daleko od hlučícího davu) vám možná na první dobrou nic neříká, nicméně není vyloučené, že před sebou, máme jeden z potenciálně nejzajímavějších filmů letoška. Thomas Vinterberg je totiž dánský režisér, který má na svědomí vynikající temné drama Hon z roku 2012 s Madsem Mikkelsenem v hlavní roli. Mnozí mi jistě dají za pravdu, že šlo o neskutečně mrazivou podívanou, kde Mads předvedl svůj životní výkon. A tohle duo režiséra a herce se opět spojilo, aby nám přineslo nový snímek Druk (Another Round), který navíc dostal prestižní nálepku 2020 Cannes Film Festival Official Selection.

Nejprve si pojďme vysvětlit zmíněnou nálepku. Prestižní filmový festival v Cannes se letos neuskuteční, ale 56 vybraných filmů dostalo tuhle nálepku, aby se zvedla jejich prestiž na jiných filmových festivalech, či v kinech. Teď pojďme na samotný film. Jak jsem již zmínil, na režisérské křeslo usedl Thomas Vinterberg, který spolu s Tobiasem Lindholmem napsal scénář. Kromě Madse si ve filmu zahráli Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang, Maria Bonnevie, Susse Wold a Helene Reingaard Neumann.

Děj snímku se točí kolem party středoškolských učitelů, kteří se rozhodnou pít denně určité množství alkoholu, aby se jim lépe žilo. Z ukázky vyčteme, že ze začátku nevinný plán, který nabídne i řadu komediálních scén, se začne bortit a půjde do tuhého. Atmosféra nevypadá tak mrazivá, jako ve zmíněném Honu, ale něco mi říká, že o úplně lehkou podívanou nepůjde. Datum premiéry zatím neznáme.

Synopse: „Děj filmu se točí kolem čtyř přátel, středoškolských učitelů, kteří testují teorii, že s neustále konstantní hladinou alkoholu v krvi bude jejich práce i život lepší. Jejich první výsledky jsou pozitivní, ovšem se stále pokračujícím testováním se vše začíná být extrémnější.“

Zdroj: Slashfilm

Galerie: 9

Druk: Parta Dánů testuje teorii, že konstantně zvýšená hladina alkoholu v krvi vám zlepší život | Fandíme filmu Druk: Parta Dánů testuje teorii, že konstantně zvýšená hladina alkoholu v krvi vám zlepší život | Fandíme filmu Druk: Parta Dánů testuje teorii, že konstantně zvýšená hladina alkoholu v krvi vám zlepší život | Fandíme filmu Druk: Parta Dánů testuje teorii, že konstantně zvýšená hladina alkoholu v krvi vám zlepší život | Fandíme filmu Druk: Parta Dánů testuje teorii, že konstantně zvýšená hladina alkoholu v krvi vám zlepší život | Fandíme filmu Druk: Parta Dánů testuje teorii, že konstantně zvýšená hladina alkoholu v krvi vám zlepší život | Fandíme filmu Druk: Parta Dánů testuje teorii, že konstantně zvýšená hladina alkoholu v krvi vám zlepší život | Fandíme filmu Druk: Parta Dánů testuje teorii, že konstantně zvýšená hladina alkoholu v krvi vám zlepší život | Fandíme filmu Druk: Parta Dánů testuje teorii, že konstantně zvýšená hladina alkoholu v krvi vám zlepší život | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest