Hunger Games: Kdo také mohl hrát Katniss místo Jennifer Lawrence

Hunger Games: Kdo také mohl hrát Katniss místo Jennifer Lawrence | Fandíme filmu
Lionsgate Films
Zobrazit dalších 7 obrázků
Na castingu byla pořádná tlačenice, poněvadž série Hunger Games byla předurčena k úspěchu.

Jennifer Lawrence vlétla do Hollywoodu jako vichřice a už v jednadvaceti letech byla nominována na Oscara za svůj skvělý herecký výkon v dramatu Do morku kosti. V roce 2011 sice Akademie udělila zlatého plešouna Natalii Portman, ale rodačka z Kentucky si náladu spravila o dva roky později, když prestižní filmovou cenu získala za výkon v dramedii Terapie láskou. Lawrence měla tu kliku, že hned od začátku svého hollywoodského působení byla obsazována do zajímavých projektů. V roce 2011 se stala součástí x-menovské frančízy, aby se o rok později představila v hlavní roli oblíbené dystopické dobrodružné romance Hunger Games vycházející z populární série románů z pera Suzanne Collins. Hrdinku Katniss Everdeen si střihla hned ve čtyřech případech a dozajista si získala srdce nejednoho teenagera, ačkoliv kvalita zpracování haprovala (jednička a dvojka solidní, závěrečný dvojdíl spíše průměr). Nepochybuji o tom, že Lawrence by se prosadila i bez téhle finančně úspěšné ságy, ale rozhodně Hunger Games její hvězdnou trajektorii akcelerovaly.

Summit Entertainment / Lionsgate

Vzhledem k tomu, že knižní předloha byla nadmíru oblíbená, o hlavní roli usilovala řada mladých a nadějných hereček. V tomhle případě dokonce adeptky, aniž by byly osloveny, dávaly najevo chuť stát se tváří připravované frančízy. Nicméně Chloë Grace MoretzLyndsy Fonseca ani Kaya Scodelario se s režisérem Garym Rossem nikdy nesešly. Castingy však byly i tak hvězdné, vždyť o roli se ucházely kupříkladu Abigail Breslin, Emma Roberts, Saoirse Ronan, Hailee SteinfeldEmily Browning, Troian Bellisario nebo Shailene Woodley. Evidentně žádná ořezávátka a třeba Steinfeld, Ronan či Woodley by mohly úlohu statečné lukostřelkyně zvládnout bez větších problémů. Ostatně Woodley si posléze splnila dystopický filmový sen v dobrodružném sci-fi Divergence. Nakonec si ke castingu řekla své i autorka předlohy, která trvala na tom, aby vybraná herečka měla v očích záblesk "dospělosti". Part tedy uzmula Lawrence a lze předpokládat, že v očích fanoušků bude navždy tou pravou a jedinou Katniss.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Lionsgate Films

Hunger Games

23.03.2012 | USA
Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 8

Hunger Games: Kdo také mohl hrát Katniss místo Jennifer Lawrence | Fandíme filmu Hunger Games: Kdo také mohl hrát Katniss místo Jennifer Lawrence | Fandíme filmu Hunger Games: Kdo také mohl hrát Katniss místo Jennifer Lawrence | Fandíme filmu Hunger Games: Kdo také mohl hrát Katniss místo Jennifer Lawrence | Fandíme filmu Hunger Games: Kdo také mohl hrát Katniss místo Jennifer Lawrence | Fandíme filmu Hunger Games: Kdo také mohl hrát Katniss místo Jennifer Lawrence | Fandíme filmu Hunger Games: Kdo také mohl hrát Katniss místo Jennifer Lawrence | Fandíme filmu Hunger Games: Kdo také mohl hrát Katniss místo Jennifer Lawrence | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest