Mission: Impossible: Režisér prozradil, proč chystá rovnou dvě pokračování naráz

Mission: Impossible: Režisér prozradil, proč chystá rovnou dvě pokračování naráz | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Simon Pegg slibuje, že uvidíme, jak se na technikovi Benjim tvrdě podepsaly katastrofy z předchozích filmů.

Historii filmové ságy Mission: Impossible lze rozdělit na dvě etapy. V té první se série pyšnila tím, že každý další snímek točí úplně jiný režisér, který nabízí úplně jiný styl zábavy. Pak přišel Christopher McQuarrie, natočil pátý díl ságy, Mission: Impossible – Národ grázlů, a od té doby patří série jen a jen jemu. Možná za to vděčíme Christopherově skvělému pracovnímu vztahu s hlavní hvězdou, Tomem Cruisem, nicméně důvody nejsou až tak podstatné, vzhledem k tomu, že tržby i recenze McQuarrieho filmů byly vynikající – Kritici a běžní diváci si jeho práci zjevně užívají. Po každém dílu McQuarrie tvrdí, že tohle bylo naposledy, protože točit Mission: Impossible je náročné a stejně už neví, jak víc by mohl sám sebe překonat. Po skvělém Falloutu se však Christopher opět vrátil a oficiálně bylo oznámeno, že natočí v těsném závěru dokonce hned dvě úzce navazující pokračování. V rozhovoru pro podcast Light the Fuse teď vysvětlil, proč to tak je:

„Když jsme začali chystat další Mission: Impossible, tak jsem si řekl, že chci vzít to, co jsem se naučil ve Falloutu (pozn. redakce: Ethan Hunt měl ve snímku více osobní a emotivní vývoj) a aplikovat to na úplně všechny postavy. Všem chci dát emocionální vývoj. Chtěl jsem, aby další film byl obecně daleko víc procítěný. A došlo nám, že jsme [kvůli většímu důraz na postavy] připravili film, který měl dvě hodiny a čtyřicet minut. A každá jednotlivá scéna v něm byla důležitá.“

Z režisérova vyjádření si lze vzít hned několik poznatků. Tak zaprvé, předchozí McQuarrieho Mission: Impossible vznikaly více méně za pochodu. Když tentokrát režisér zná přibližnou minutáž, znamená to, že v tomhle případě byl dopředu připravený daleko specifičtější scénář? Následně nám režisér prozradil, že původně vlastně chystal jeden příběh. Čeká nás tedy v závěru prvního snímku cliffhanger a nápis „pokračování příště“? Nebo následně byl scénář prvního filmu upravený tak, aby uspokojivé vyvrcholení nabízel a šlo do značné části o samostatné dílo? A pak je tu ještě otázka délky. 160 minut děleno dvěma je 2x80. Tak krátké filmy McQuarrie s Cruisem na 99% do kin nepřivedou, o co tedy budou jednotlivé snímky nafouknuté? O víc akce? O ještě hlubší rozkreslení postav? Uvidíme. Christopher má ve zvyku po premiéře svoje filmy opravdu důkladně rozebírat s novináři, tak snad se na podobně upřímný pohled pokličku můžeme těšit i tentokrát.

V rozhovoru pro Movieweb potom McQuarrieho povídání o prohloubení postav doplnil také Simon Pegg, představitel Benjiho:

„[Christopher McQuarrie] dbá na to, aby se napříč filmy táhla kontinuální vypravěčská linie. To, co postavy zažijí v jednom filmu, si s sebou nesou do dalšího. Platí to podle mne obzvlášť pro Benjiho, který se z nadšeného laboratorního technika stal agentem v poli. Byl jako malé štěňátko a taky si chtěl zkusit, jaké to je nasadit masku. Pak si najednou musí ušpinit ruce a v posledním filmu málem zemřel. To všechno se v něm hromadí a dál to formuje jeho osobnost. To se mi opravdu líbí. Líbí se mi, že každý další film nezačíná od nuly. Dál se vypořádají s tíhou předchozích událostí. Až budu hrát Benjiho příště, budu při tom na to myslet. Na to, že už to není horlivý klučina s rozzářenýma očima, co chce zažít ostrou akci. Už ji zažil a bylo to strašlivé“, dodává se smíchem Pegg.

Takže více procítěné postavy? Vždy jsme si kladli otázku, kam by se série plná adrenalinových kousků ještě mohla posunout a právě tohle by mohla být ta cesta – když nemůžete být bombastičtější, buďte emotivnější. Bude to fungovat? Dejte vědět v komentářích.

Mission: Impossible 7 má stanovené datum české a slovenské premiéry na 18.11. 2021, Mission: Impossible 8 potom na 3.11. 2022. Režíruje a scénář píše Christopher McQuarrie. V původních rolích se vracejí Tom Cruise, Simon Pegg, Henry Czerny a Rebecca Ferguson. Dále se objeví Hayley Atwell, Pom Klementieff, Nicholas Hoult, Gregory Sanon, Shea Whigham, Henry Czerny a Vanessa Kirby.

Zdroj: Light the Fuse, Movieweb

Galerie: 3

Mission: Impossible: Režisér prozradil, proč chystá rovnou dvě pokračování naráz | Fandíme filmu Mission: Impossible: Režisér prozradil, proč chystá rovnou dvě pokračování naráz | Fandíme filmu Mission: Impossible: Režisér prozradil, proč chystá rovnou dvě pokračování naráz | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest