Shirley: Elisabeth Moss se po řadě trýznivých rolí převtělila v královnu hororu

Shirley: Elisabeth Moss se po řadě trýznivých rolí převtělila v královnu hororu | Fandíme filmu
Neon
Hororová spisovatelka a její manžel si začínají pohrávat s mladým párem, co poslouží jako inspirace příštího románu. Koukněte na lehce psychedelický trailer.

Elisabeth Moss si jednoduché role nevybírá. Buď má ráda výzvy, nebo ráda před kamerou vyloženě trpí. Když už její postavy nejsou trýzněny fyzicky, tak alespoň psychicky. To máte jen za poslední dva roky nejnovější řadu Příběhu služebnice, Her Smell, My a teď čerstvě Neviditelného. Pohodu Elisabeth nezažila ani v jednom projektu. A v blížící se Shirley to nebude o moc lepší. Ve snímku si Moss zahrála eponymní Shirley Jackson, známou hororovu spisovatelku, od které byste mohli znát přinejmenším duchařinu Dům na kopci, podle které vznikl i úspěšný Netflix seriál.

Snímek je fiktivním pohledem do autorčina života, který kombinuje smyšlené a skutečné události, snaží se zachytit spisovatelčinu nevšední osobnost a atmosféru jejích děl. Příběh pojednává o tom, jak na usedlost Jackson a jejího manžela přijíždí přebývat mladý pár, se kterým si páni domu začnou pohrávat jako kočka s myší. Zároveň snímek ilustruje Shirleyiny manželské potíže a její podlomené zdraví. Vizuálně vtahující trailer potom slibuje, že vedle zajímavého příběhu se můžeme těšit také na skutečně intenzivní, cílevědomý styl vyprávění.

Vedle Moss ve filmu v hlavních rolích vystupují Michael Stuhlbarg (Dej mi své jméno, Akta Pentagon), Odessa Young (Mladí zabijáci) nebo Logan Lerman (Percy Jackson, Železná srdce). Režírovala Josephine Decker (Madeline's Madeline) a scénář napsala Sarah Gubbins (seriál Better Things). Snímek byl uvedený na festivalu v Sundance, odkud si odnesl nadšené ohlasy. Premiéra snímku je naplánována na 5. června, kdy zamíří na Blu-ray i VOD.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest