Poltergeist: Legendární horor zřejmě použil místo rekvizit skutečné kostlivce

Poltergeist: Legendární horor zřejmě použil místo rekvizit skutečné kostlivce | Fandíme filmu
MGM/UA Entertainment Co.
Zobrazit další 2 obrázky
Se silami z onoho světa by si člověk neměl zahrávat.

Legendární snímek Poltergeist z roku 1982 asi většina hororových fanoušků dobře zná. Příběh kalifornské rodiny, která musí ve svém domě čelit silám z onoho světa má i takřka po čtyřiceti letech od svého vzniku svou kvalitu a minimálně v několika scénách dokáže nahnat i dnes hrůzu. Obzvláště závěrečný masakr se hodně povedl. Zásluhu na tom má režie Toba Hoopera a scénář Stevena Spielberga, jenž údajně vydatně pomáhal i s režií, což je v několika moment poměrně znát. Celkem byly natočeny tři díly a v roce 2015 dorazil do kin stejnojmenný remake, jenž však nelze stejně jako dvojku a trojku s čistým svědomím doporučit, neboť režisér Gil Kenan neodvedl kvalitní práci. Frančíza samotná je opředena řadou děsivých příběhů, což má dle některých fanoušků spojitost s tím, že v rámci natáčení byly použity opravdové lebky a kostry. Mimochodem, o jejich užití nevěděli ani samotní herci, jak v jednom rozhovoru poznamenala JoBeth Williams, která si na konci jedničky užila s kostlivcem své.

Pravdou je, že celou řadu zainteresovaných potkalo po dokončení jedničky neštěstí. Dominique Dunne, dospívající dcera z prvního dílu, byla zavražděna zhruba půl roku po premiéře svým přítelem. Ten si posléze za tento ohavný čin odseděl pouze tři a půl roku. Zubatá si rovněž přišla pro Heather O’Rourke, malou holčičku křičící "Jsou tady! Vrátili se!", jež zemřela na selhání srdce ve věku dvanácti let nedlouho po dokončení trojky. Julian Beck, kněz ze dvojky, zase podle rakovině už v průběhu produkce. A neradno zapomínat ani na Willa Sampsona, šamana ze dvojky, jehož dohnala sklerodermie. A to ještě na place trojky začalo hořet a několik členů štábu skončilo v nemocnici s nepříjemnými popáleninami. Pravděpodobně shoda náhod, ale kdo ví.

Poltergeist (1982): Poklidný život jedné kalifornské rodiny naruší síly z onoho světa, které se zabydlí v jejím domě na předměstí. Zpočátku jsou vetřelci jen dva, ale brzy se celý dům změní ve strašidelný zámek. "Návštěva" se v žádném případě nechová přátelsky - a naší nešťastné rodince nejspíš nezbude nic jiného, než co nejrychleji vyklidit pole, aby nepadla za oběť přízrakům. Poltergeist je fascinující, hrůzostrašná a hlavně dynamická podívaná, která vám naočkuje koňskou dávku napětí.

Zdroj: PopSugar

Foto: MGM/UA Entertainment Co.

Poltergeist

29.10.1982 | USA
Horor
Info o filmu

Galerie: 3

Poltergeist: Legendární horor zřejmě použil místo rekvizit skutečné kostlivce | Fandíme filmu Poltergeist: Legendární horor zřejmě použil místo rekvizit skutečné kostlivce | Fandíme filmu Poltergeist: Legendární horor zřejmě použil místo rekvizit skutečné kostlivce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest