Česko je jednou z prvních zemí, kde se obnoví natáčení filmů

Česko je jednou z prvních zemí, kde se obnoví natáčení filmů | Fandíme filmu
Marvel Studios
České i zahraniční štáby se v ČR mohou pomalu pustit opět do natáčení, ale má to svoje háčky a ještě je třeba přelézt pár překážek.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Definitivní rozběhnutí zahraničních produkcí v Česku limituje několik faktorů. Drobnou komplikací je jen pozvolné obnovování leteckých linek, ale už teď lze využít přestupů a další linky se otevírají. Větší komplikací je, že v tuhle chvíli nemají umožněný běžný vstup na území ČR občané nekterých cizích zemích. Jmenovitě na povolení pro lidi z USA se čeká a právě Američané samozřejmě tvoří velkou část mezinárodního filmového průmyslu. Situace by ale měla být vyřešena v horizontu týdnů.

A pak je tu ještě jedna překážka. Hotely budou otevřeny až 25. května. Ty produkce, které nejsou schopné zahraničním pracovníkům zajistit v dostatečném množství soukromé ubytování, tak budou muset ještě do pětadvacátého počkat. Pak přijde na řadu zmiňovaný třídenní karanténa a zahraniční projekty by se tak u nás mohly opět točit někdy začátkem června.

Velké hollywoodské zpravodaje už v souvislosti s uvolňováním českých bezpečnostních opatření píší o tom, které štáby se konkrétně do Česka chystají. Deadline Hollywood uvádí, že přípravy pro obnovení natáčení Netflix filmu 473 Transatlantic už jsou v plném proudu, stejně jako u Amazon seriálu Carnival Row. Ještě chvíli bude podle Deadline trvat, než opět bude točit seriál Wheel of Time - Kolo času.

Žádné konkrétní informace nemáme o Marvel minisérii The Falcon and The Winter Soldier, která plánované zhruba měsíční natáčení v Česku přerušila asi po týdnu. Můžete tedy narazit na celou řadu článků, které už v titulku tvrdí, že se natáčení minisérie co nevidět vrátí do Česka. Žádná taková informace však aktuálně ve skutečnosti neexistuje. Pouze se otevřely dveře pro to, aby se The Falcon and The Winter Soldier do Česka vrátili. Kdy a zda se to stane, se teprve dozvíme. Nicméně šance určitě existuje, vzhledem k tomu, že jen málokde po světě je v tuhle chvíli možné natáčet.

Hollywood Reporter dále uvádí, že v této době měly v plánu v Česku točit také dánský historický epos Margrete – Královna severu a thriller Ruin režiséra Justina Kurzela, s Margot Robbie a Matthiasem Schoenaertsem v hlavních rolích.

Českým filmovým profesionálům přejeme, ať se mohou co nejdřív v co největší možné míře vrátit do práce a o návratu jednotlivých štábů do ČR vás budeme informovat.

Zdroje: APA, Ministerstvo zdravotnictví, Státní fond kinematografie, Stilking Films, Deadline, THR,

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest