Daniel Radcliffe předčítá Harryho Pottera a Kámen mudrců

Daniel Radcliffe předčítá Harryho Pottera a Kámen mudrců | Fandíme filmu
Warner Bros.
Lepšího předčítače si J.K. Rowling vybrat nemohla.

Daniel Radcliffe bude zřejmě do konce života vděčný za to, že si mohl střihnout hlavní roli v úspěšné filmové frančíze o Harrym Potterovi. Sympatický mladý kouzelník, jenž se musí popasovat se svou minulostí a postavit se čelem svému osudu, bavil diváky po celém světě pěknou řádku let. Tvůrci přirozeně měli tu kliku, že látka vycházela z oblíbené knižní série z pera J.K. Rowling. Zkazit se dá takřka cokoliv, ale zazdít takhle profláknutý materiál by zvládl jen výjimečně talentovaný neumětel. Pro Radcliffa znamenala potterovská sága otevřená vrata do světa filmu. Ačkoliv si britský sympaťák kouzelnická léta užíval, bezesporu si po poslední klapce oddechl, neboť byl v roli brýlatého studenta čar a kouzel "uvězněn" relativně dlouhou dobu. Po porážce Voldemorta si začal Radcliffe vybírat projekty, kterého jej evidentně osobně zajímaly a trošku kašlal na kasovní úspěch. Zahrál si proto například v neprávem přehlíženém fantasy thrilleru Rohy, bojoval o život v akční přebarvené šílenosti Guns Akimbo a letos pro změnu v hutném thrilleru Escape from Pretoria. Všechno fajnové věci, jež lze s čistým svědomím doporučit. Nicméně v čase koronavirové pandemie si našel chvilku a na skok se vrátil do kouzelnického světa.

Rozhodl se totiž s několika hereckými kolegy, že budou společně předčítat knihu Harry Potter a Kámen mudrců. Radcliffe se přitom ujal úvodu a chopil se první kapitoly nazvané Chlapec, který přežil. Projekt je součástí kampaně #HarryPotterAtHome, kterou v čase karantény spustila na webu Wizarding World sama Rowling. Chtěla tímto způsobem pomoci vyčerpaným rodičům a mnohdy znuděné děti zabavit a vzdělat.

Radcliffe má zdatné kolegy, když spolu s ním předčítají Stephen Fry, David Beckham, Dakota Fanning, Claudia Kim, Noma Dumezweni a Eddie Redmayne. Jednotlivé kapitoly budou vycházet v týdenním intervalu na webu Wizarding World nebo na službě Spotify zcela zdarma. Nutno podotknout, že (video)předčítání probíhá logicky v angličtině, tudíž českým divákům a posluchačům rovněž poslouží jako opáčko z anglického jazyka.

První kapitola již na webu visí a najdete ji zde.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: WizardingWorld

Harry Potter a Kámen mudrců

14.11.2001 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest