Midnight Sun: Další kniha ze světa Stmívání je po letech na cestě

Midnight Sun: Další kniha ze světa Stmívání je po letech na cestě | Fandíme filmu
Summit Entertainment
Zobrazit další 1 obrázek
Nakonec se přece jenom dozvíme, jak se upír Edward Cullen cítil, když poznal půvabnou Bellu Swan.

Milovníci Twilight Ságy alias Stmívání zbystřete. Spisovatelka Stephenie Meyer totiž na svých webových stránkách oznámila, že 4. srpna 2020 spatří světlo světa (pultů) pátý díl populární upíří série nazvaný Midnight Sun (Půlnoční slunce). Tentokrát bude příběh vyprávěn z pohledu Edwarda Cullena, tudíž se perspektiva výrazně změní a čtenáři by měli lépe pochopit, co se v jeho hlavě odehrává ve chvíli, kdy potká Bellu Swan. K chystanému vydání pětky Meyer řekla: "Momentálně žijeme v bláznivé době a já sama jsem si nebyla jistá, zda nastal správný čas k tomu, abych poslala do světa další knihu. Nicméně někteří z vás se na ni těšili opravdu dlouho a nepřišlo mi správné tohle čekání ještě protahovat."

Na (údajně) závěrečném dílu knižní ságy autorka pracovala již před dvanácti lety, ovšem k dokončení a vydání nikdy nedošlo, neboť rukopis byl ukraden a zveřejněn na internetu. Posléze Meyer uvedla, že se jí tento incident hluboce dotkl a práce na textu oficiálně přerušila. O několik let později se pak svěřila, že se pravděpodobně do Twilight universa už nikdy nevrátí. Nakonec evidentně podlehla volání fanoušků a román Půlnoční slunce dokončila.

Stmívání je knižní série skládající se (doposud) ze čtyř románů pojednávajících o osudech Isabelly "Belly" Swan, dospívající dívky, jež se přestěhuje z Arizony do městečka Forks ve státě Washington ke svému otci Charliemu. Zpočátku se jí zdá, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo, což se změní ve chvíli, kdy pozná tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama.  Do Isabellina příjezdu Edward zdárně tajil před obyvateli městečka svou upírskou podstatu. Ale nikdo není v bezpečí, zvláště Isabella, člověk, který je Edwardovi ze srdce nejdražší. Oba mladí "lidé" jsou k sobě vázáni silným citovým poutem, jež má však projít několika zatěžkávajícími zkouškami.

Půlnoční slunce by nemělo příběh nikam posunout, akorát převyprávět "první knihu" z Edwardova pohledu. Lze očekávat, že filmová adaptace na sebe nenechá dlouho čekat. Těžko si ale představit, že by se v případné "pětce" znovu vrátili Robert Pattinson a Kristen Stewart. Jejich kariéry a peněženky už tenhle druh projektu vážně nepotřebují. Že by nás tedy čekal kompletní restart s novým obsazením? Nebo už dříve zvažovaná seriálová verze?

Zdroje: Stephenie Meyer, TheGuardian

Foto: Summit Entertainment

Twilight sága 1 - Stmívání

20.11.2008 | USA
Dobrodružný, Drama, Fantasy, Romantický
Info o filmu

Galerie: 2

Midnight Sun: Další kniha ze světa Stmívání je po letech na cestě | Fandíme filmu Midnight Sun: Další kniha ze světa Stmívání je po letech na cestě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest