Perinbaba a dva světy: Jakubisko se podělil o nové fotky z výpravné pohádky

Perinbaba a dva světy: Jakubisko se podělil o nové fotky z výpravné pohádky | Fandíme filmu
Bontonfilm
Zobrazit dalších 6 obrázků
Návrat Perinbaby na plátna kin se blíží. Post-produkční práce finišují.

Režisér a scenárista Juraj Jakubisko (Tisícročná včela, Nejasná zpráva o konci světa, Bathory) se narodil 30. dubna 1938 a v těchto dnech slaví své 82. narozeniny. Přestože se práce drtivé většiny ostatních filmařů zastavily, Jakubisko stráví narozeniny pracovně ve studiu, kde dokončuje trikové scény ke svému magickému filmu Perinbaba a dva světy. „Narozeniny musí stranou, jediná oslava, na kterou se teď těším, je ta, až oslavíme premiéru nové Perinbaby v kinech,“ říká sám Jakubisko. „Současný stav se prací na dokončování samozřejmě nepříjemně dotknul, ale přesto pokračujeme a blížíme se k cíli. Beru to jako daň za to, že jsem se na stará kolena pustil do práce s počítačovými triky,“ pokračuje s nadhledem.

Jakubisko je jedním z posledních mohykánů Československé nové vlny a tvůrce mezinárodního významu, o němž se učí studenti filmových fakult po celém světě. Známý je i obdiv Federica Felliniho k jeho filmům. Za svůj život získal Jakubisko i jeho filmy více než devadesát ocenění po celém světě, několik uznání získal například na filmovém festivalu v Benátkách.

Perinbaba a dva světy volně navazuje na snímek Perinbaba z roku 1985 inspirovaný pohádkou bratří Grimmů. Ten pojednával o Jakubovi, jehož Perinbaba, mocná vládkyně počasí, zachrání před Zubatou a vezme si jej k sobě do učení. Po letech se hlavní hrdina vypraví do světa, aby usiloval o spanilou Alžbětku. Při tom ho čeká mnoho potíží s její macechou a nevlastní sestrou, stejně jako se Zubatou. Hrdinou pokračování je syn Jakuba a Alžbětky Lukáš, jenž také vyráží do světa, aby našel lásku a štěstí. Cestou má zažít mnoho zázraků, potkat zvláštní lidi i zvířata, přičemž pomáhat mu bude Perinbaba.

Výpravná pohádka Perinbaba a dva světy by měla dorazit do českých kin na konci roku 2020 (uváděný je termín 26. listopadu 2020). Hlavní mužskou postavu si střihnul Lukáš Frlajs, hlavní ženskou postavu ztvárnila Valéria Frištik. Jako Alžbětka (Lukášova máma) se znovu objeví Petra Vančíková. Dále hrají Ivan Romančík, René Štúr, Dan Nekonečný, Valerie Zawadská, Ľubomír Paulovič, Andrea Verešová, Klára Cibulová, Darja Paulovič a další.

Dole v galerii si můžete prohlédnout nejnovější fotky z natáčení o které se Jakubisko podělil.

Zdroj: Tisková zpráva Bontonfilm

Foto: Bontonfilm

Galerie: 7

Perinbaba a dva světy: Jakubisko se podělil o nové fotky z výpravné pohádky | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Jakubisko se podělil o nové fotky z výpravné pohádky | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Jakubisko se podělil o nové fotky z výpravné pohádky | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Jakubisko se podělil o nové fotky z výpravné pohádky | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Jakubisko se podělil o nové fotky z výpravné pohádky | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Jakubisko se podělil o nové fotky z výpravné pohádky | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Jakubisko se podělil o nové fotky z výpravné pohádky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest