Batman & Robin: Po hrozné zkušenosti s natáčením přestala mít Alicia Silverstone ráda hraní

Batman & Robin: Po hrozné zkušenosti s natáčením přestala mít Alicia Silverstone ráda hraní | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Jestli byla produkce Batmana a Robina tak "příjemná" jako sledování snímku samotného, pak lze pochopit, proč se blonďatá herečka přestala hraním bavit.

Akční komiksovka Batman a Robin z roku 1997, v níž si maskovaného strážce Gothamu střihnul George Clooney, patří mezi to nejhorší, co batmanovské filmové universum nabízí. Režisér Joel Schumacher (Čas zabíjet, 8 MM, Telefonní budka) de facto "znásilnil" (tvůrčím způsobem) oblíbené charaktery a katastrofu neodvrátil ani Arnold Schwarzenegger coby Mr. Freeze, Uma Thurman jako Poison Ivy, Chris O'Donnell v roli Robina a svůdná Alicia Silverstone ztvárňující Batgirl. Schumacher natočil za svoji kariéru několik vskutku skvělých bijáků, ale Batman a Robin patří bezesporu k tomu nejhoršímu, čemu musela v devadesátých letech kina čelit. Schumacher však nebyl jediným, komu byl neúspěch omlácen o hlavu. Své si vytrpěla i zmíněná Batgirl čili Alicia Silverstone.

Na natáčení a následné reakce ze strany diváků a médií přirozeně nevzpomíná zrovna ráda. Prý po výbuchu snímku přestala cítit lásku k herectví. Za svůj výkon v Schumacherově průšvihu si vysloužila Zlatou malinu za nejhorší ženský herecký výkon ve vedlejší roli a média si prakticky ihned začala utahovat z jejích fyzických tvarů. Začalo se o ní mluvit jako o Fatgirl, což logicky nebylo nic příjemného. "Neustále si dělali legraci z mých křivek, když jsem byla mladá. Bylo to bolestivé, ale věděla jsem, že se pletou. Nebyla jsem z toho v rozpacích. Věděla jsem, že není správné utahovat si z něčí postavy. Vždyť tohle se by se jinému člověku dělat nemělo."

Na druhou stranu, ačkoliv snímek dopadl katastrofálně, určitá pozitiva si z natáčení odnesla. Kupříkladu ještě dnes s láskou vzpomíná na to, jak fajn bylo spolupracovat s Michaelem Goughem (zahrál si Alfreda Pennywortha). "Michael Gough je jako sen a já jej mám hrozně moc ráda. Víte jak, už jen být vedle něho bylo neuvěřitelné a zábavné." Tatkéž ji bavilo natáčení bojové scény s Umou Thurman. Tuhle část by si údajně klidně zopakovala a určitě by to dle jejího názoru teď dopadlo lépe. Nicméně obecně nevzpomíná na práci na filmu v dobrém a je si vědoma, co společně s kolegy a tvůrci stvořili. I proto na dlouhou dobu přestala milovat herectví.

Zdroje: MW, Collider

Foto: Warner Bros

Batman a Robin

12.06.1997 | USA, Velká Británie
Akční, Komedie, Sci-Fi, Krimi, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Batman & Robin: Po hrozné zkušenosti s natáčením přestala mít Alicia Silverstone ráda hraní | Fandíme filmu Batman & Robin: Po hrozné zkušenosti s natáčením přestala mít Alicia Silverstone ráda hraní | Fandíme filmu Batman & Robin: Po hrozné zkušenosti s natáčením přestala mít Alicia Silverstone ráda hraní | Fandíme filmu Batman & Robin: Po hrozné zkušenosti s natáčením přestala mít Alicia Silverstone ráda hraní | Fandíme filmu Batman & Robin: Po hrozné zkušenosti s natáčením přestala mít Alicia Silverstone ráda hraní | Fandíme filmu Batman & Robin: Po hrozné zkušenosti s natáčením přestala mít Alicia Silverstone ráda hraní | Fandíme filmu Batman & Robin: Po hrozné zkušenosti s natáčením přestala mít Alicia Silverstone ráda hraní | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest