Grindhouse: Tarantino otevřeně rozebírá největší finanční propadák svojí kariéry

Grindhouse: Tarantino otevřeně rozebírá největší finanční propadák svojí kariéry | Fandíme filmu
Dimension Films
Zobrazit dalších 9 obrázků
Legendární režisér a scenárista se domnívá, že na jeho hororovou spolupráci s Robertem Rodriguezem nebyli diváci připraveni a nedokázali ji docenit.

Není pochyb o tom, že je Quentin Tarantino jedním z nejúspěšnějších filmových tvůrců posledních dekád. Režisér se během posledních tří desetiletí v podstatě stihl stát pojmem, většina jeho filmů si drží velice vysokou kvalitu a co je možná nejdůležitější, Quentin dokáže do kin na originální počiny přilákat celé davy diváků. I v jeho kariéře se však v tomto směru najde kaňka. A ta nese jméno Grindhouse.

Grindhouse je velice zajímavým projektem. Nejdená se totiž pouze o jeden film, ale o dvojprogram, na kterém se spolu s Tarantinem podílel i Robert Rodriguez, přičemž si každý z nich vzal na starost jeden z filmů. V Tarantinově případě to byl hororový Death Proof, který je mezi ostatními tarantinovkami obecně považován spíše za slabší článek. Rozhodně se však nejedná o vyloženě špatný film. To se však nedá říct o samotných tržbách, které z Grindhouse dělají režisérův třetí nejméně úspěšný film. A to se bavíme čistě o tržbách. Když je porovnáme s náklady na výrobu, pak je Grindhouse vyloženě průšvih. Grindhouse stál 67 milionů, bez nákladů na propagaci. Když se promítal v celku, tak utržil celosvětově jen 25 milionů dolarů. Samostatně pak už Death Proof a Planet Terror (Tak se jmenuje Rodriguezova část) dokázaly přidat jen 31 a 11 milionů. Polovinu tržeb si navíc odnesou provozovatelé kin a další desítky milionů padly na reklamu. Finančně to zkrátka nedopadlo dobře.

Nedávno byl publikovaný loňský rozhovor, ve kterém Tarantino nad celým finančním neúspěchem přemítá a snaží se ho vysvětlit. Domnívá se, že na film jednoduše nebyli diváci vůbec připraveni. Při tvorbě snímku se prý s Rodriguezem oba domnívali, že budou mít lidé o filmech podobného ražení obstojné povědomí. Skutečnost však byla naprosto jiná, přičemž podle Tarantina neměli diváci ani tucha, na co se ve filmu vlastně dívali, a nedokázali ocenit všechno, co do něj oba dva dali.

Co si myslíte vy? Je Tarantinova domněnka správná nebo Grindhouse propadl úplně z jiných důvodů? Podělte se o svůj názor v komentářích.

Zdroj: Empire

Grindhouse

06.04.2007 | USA
Akční, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 10

Grindhouse: Tarantino otevřeně rozebírá největší finanční propadák svojí kariéry | Fandíme filmu Grindhouse: Tarantino otevřeně rozebírá největší finanční propadák svojí kariéry | Fandíme filmu Grindhouse: Tarantino otevřeně rozebírá největší finanční propadák svojí kariéry | Fandíme filmu Grindhouse: Tarantino otevřeně rozebírá největší finanční propadák svojí kariéry | Fandíme filmu Grindhouse: Tarantino otevřeně rozebírá největší finanční propadák svojí kariéry | Fandíme filmu Grindhouse: Tarantino otevřeně rozebírá největší finanční propadák svojí kariéry | Fandíme filmu Grindhouse: Tarantino otevřeně rozebírá největší finanční propadák svojí kariéry | Fandíme filmu Grindhouse: Tarantino otevřeně rozebírá největší finanční propadák svojí kariéry | Fandíme filmu Grindhouse: Tarantino otevřeně rozebírá největší finanční propadák svojí kariéry | Fandíme filmu Grindhouse: Tarantino otevřeně rozebírá největší finanční propadák svojí kariéry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest