Rychle a zběsile: Proč se Vin Diesel před lety nevrátil ve dvojce

Rychle a zběsile: Proč se Vin Diesel před lety nevrátil ve dvojce | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Dominic Toretto se v Rychle a zběsile 2 při zpětném Dieselově pohledu objevit mohl. Proč se to tenkrát nepodařilo?

V roce 2001 vtrhl do kin akční snímek Rychle a zběsile, kde se policajt v utajení dostal mezi nelegální závodníky. Film o autech a závodění se stal kasovním hitem a tak bylo jasné, že pokračování na sebe nenechá dlouho čekat. Rychle a zběsile 2 přišlo o dva roky později, ale muselo se obejít bez pár původních tvůrců a herců. Na režisérské sesli Roba Cohena vystřídal John Singleton a před kameru se nevrátil Vin Diesel v roli Dominica Toretta jako jedna z ústředních postav. Diesel měl totiž pocit, že kvůli dalšímu pokračování se splácaným příběhem, která měla studia ve zvyku chrlit, by se první film nestal klasikou. Nezamlouval se mu samotný scénář, který podle něj nepokračoval v příběhu postav. Scénář se mu zpočátku nelíbil ani u prvního dílu, ale na něm společně několik dní se scenáristy zapracoval.

Aby (podle vlastního vyjádření) nepohřbil šanci, že se Rychle a zběsile stane klasikou podobně jako Rebel bez příčiny, tak prý Diesel odmítl pětadvacetimilionový honorář a v pokračování nehrál. Jak to potom všechno dopadlo, všichni víme. Diesel šel natáčet Riddicka: Kroniku temna a Rychle a zběsile 2 se zaměřilo na druhou hlavní postavu, bývalého policajta Briana O’Connera, jehož si znovu zahrál Paul Walker. Ten k sobě jako nového parťáka dostal ukecaného Tyrese Gibsona. Recenze byly oproti jedničce o něco slabší, ale dvojce se v kinech podařilo zabodovat i tak. Při zpětném ohlédnutí Diesel připustil, že měl více bojovat za změny ve scénáři a jeho návratu by tak nic nebránilo. Zatímco v Rychle a zběsile: Tokijské jízdě měl na konci jenom čestnou roličku, ve čtvrtém dílu se vrátil za volant na plný úvazek, ale bylo to pod podmínkou, že u série bude mít slovo i jako producent. A rozhodující pozice už mu zůstala.

Zdroje: Hashtag LegendScreen Rant

Galerie: 2

Rychle a zběsile: Proč se Vin Diesel před lety nevrátil ve dvojce | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Proč se Vin Diesel před lety nevrátil ve dvojce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest