PETA chce, aby filmový Thor přestal jíst maso

PETA chce, aby filmový Thor přestal jíst maso | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Režisér Taika Waititi se zároveň rozpovídal o zajímavostech z natáčení Thora: Ragnarok.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Společnost PETA bojuje za práva zvířat. Jednou z cest, jak jim neubližovat, je podle společnosti veganské stravování. Způsobem k tomu, jak lidi k veganství přesvědčit, je jeho popularizace a nabídnutí viditelných vzorů. Teď se společnost rozhodla, že zkusí k propagaci myšlenky veganství využít masivní popularitu marvelovských velkofilmů.

Konkrétně se PETA obrátila s otevřeným dopisem na režiséra Taiku Waititiho, který připravuje Thora: Love and Thunder. V dopisu PETA píše, že má perfektně řešení pro to, jak z Thora udělat opět vyrýsovaného borce. Jistě si pamatujete, že po tom, co hrdinové v Avengers: Endgame zprvu nedokázali zvrátit dopady Thanosovy genocidy, propadl Thor (Chris Hemsworth) do deprese a stáhl se do ústraní. Tam se v podstatě jen válel u videoher, popíjel alkohol a cpal se fastfoodem. Skončilo to pořádným pivním pupíkem, který můžete vidět na titulní fotografii. Podle PETA bůh hromu nejrychleji přebytečná kila shodí, pokud přesedlá na rostlinnou stravu.

PETA připomíná, že sám představitel role Chris Hemsworth se dal na veganství, když před lety vyhrál casting a potřeboval se dostat do formy. Mezi ostatními Avengery podle PETA pouze rostlinnou stravu upřednostňují ještě Benedict Cumberbatch (Doctor Strange) a Natalie Portman (Jane Foster). Dále organizace dodává, že pokud Thor přestane jíst maso, bude ještě větším hrdinou, protože tak ročně zachrání život 200 zvířat, denně ušetří 3700 litrů vody, zamezí vytvoření 10 kilogramů skleníkových plynů a zachrání zhruba tři čtvereční metry lesního porostu.

Pokud by podle PETA ve filmu byl Thor opět štíhlý, tak stačí zmínka o tom, že vypustil maso a v tu ránu je podle organizace jeho skvělá figura vysvětlena. Pokud se zpráva k Waititimu dostane, tak to, zda by vůbec o něčem takovém přemýšlel, bude záviset na několika okolnostech. Roli by hrálo to, nakolik je pro něj daná problematika důležitá. Roli by mohlo hrát i to, zda by se přimluvil vegan Hemsworth. Roli by mohl hrát tlak veřejnosti. Kdyby jej denně bombardovali vegani, ochránci zvířecích práv a ekologičtí aktivisté, tak kdo ví, třeba by jim vyhověl. A stejně tak se může do celé věci vložit Marvel. Pokud by z jakéhokoliv důvodu studio mělo pocit, že by veganská zmínka mohla něčemu prospět (buď pozitivní publicitě filmu nebo snížení negativní publicity), pak by určitě Waititiho požádalo, aby veganskou repliku do scénáře připsal.

Jestli chcete nebo nechcete, aby akční velkofilmy podporovaly veganské ideály, to už necháme na vás. Dejte vědět v komentářích. Pro zhrozené masožravce přikládáme na uklidněnou následující fotku:

Další kapitola »

Galerie: 7

PETA chce, aby filmový Thor přestal jíst maso | Fandíme filmu PETA chce, aby filmový Thor přestal jíst maso | Fandíme filmu PETA chce, aby filmový Thor přestal jíst maso | Fandíme filmu PETA chce, aby filmový Thor přestal jíst maso | Fandíme filmu PETA chce, aby filmový Thor přestal jíst maso | Fandíme filmu PETA chce, aby filmový Thor přestal jíst maso | Fandíme filmu PETA chce, aby filmový Thor přestal jíst maso | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest