Mass Effect: Sci-fi videohra míří na stříbrné plátno

Mass Effect: Sci-fi videohra míří na stříbrné plátno | Fandíme filmu
Populární sci-fi RPG už se píše, má ho na starost společnost, která stojí za Temným rytířem.

Kvalitně zfilmovat úspěšnou počítačovou hru se v posledních letech bohužel nedaří. Připomeňme třeba kasovně neúspěšného Dooma, uzívaného Maxe Paynea, nenápaditého Prince z Persie, nebo neustále natahovanou, i když stále výnosnou, sérii Resident Evil. Po vlně komiksové však nyní zřejmě přichází vlna filmovo-herní. Pokud již dojde ke spojení filmového a herního světa, většinou vznikne počítačová hra inspirovaná filmem. Nicméně připravované projekty jako Assassin's Creed, Splinter Cell nebo Deus Ex: Human Revolution naznačují, že to studia a režiséři zkouší i opačně. Dalším připravovaným snímkem v řadě, který se pokusí dokázat, že lze natočit kvalitní adaptaci videohry, bude Mass Effect. Jeho cesta do kin je však zdlouhavá.

Série Mass Effect z dílny vývojářské společnosti Bioware patří mezi herními příznivci k těm nejoblíbenějším. Jedná se o akční scifi trilogii, která byla završena vydáním posledního dílu na jaře loňského roku. Příběh samotné hry, odehrávající se od roku 2183, táhne poručík Shepard, který jakožto velitel hlavní vesmírné lodi lidské armády, SSV Normandy, bojuje proti pradávné mimozemské rase strojů tzv. Reaperů. Právě oni totiž využívají a později likvidují všechny vyspělé civilizace ve vesmíru. Hra je mezi hráči oblíbena především díky možnosti formovat charakter hlavní postavy podle svého a díky různorodosti vývoje příběhu.

Trailer na hru Mass Effect 3

O možnosti zfilmovat hru Mass Effect se poprvé mluvilo již v roce 2008. Nicméně až v roce 2010 začali skalní příznivci této video hry začali věřit v její zfilmování, když filmová produkční společnost Legendary Pictures (série o Témném rytíři, Watchmen, Inception, Pařba ve Vegas) získala k této hře práva. Bioware poté film v květnu 2010 oficiálně oznámil. Společnost sepsáním scénáře pověřila Marka Protoseviche (Já legenda, Thor) a zdálo se, že jde vše správným směrem.

Na podzim loňského roku však Protoseviche vystřídal Morgan Davis Foehl, který snad dokonce začal úplně od nuly. Morgan Davis Foehl je údajně věrným fanouškem série Mass Effect, a tak do scénáře nejspíše vloží všechen svůj um a herní nadšení. Na druhou stranu skutečnost, že dosud za sebou nemá scénář k žádnému filmu, může fanoušky hry znepokojovat.

Příznivci hry by však mohli být aspoň částečně klidní díky tomu, že tvůrci filmu úzce spolupracují s vývojáři samotné hry, a tak by mohla finální podoba filmu udělat fanouškům radost. Film by měl mít svůj vlastní příběh, neměl by tedy sledovat události z žádného ze tří vydaných herních dílů. Tvůrci dále nevylučují, že by připravili hned celou filmovou trilogii.

Bližší informace zatím známé nejsou. Studio Legendary Pictures na svém webu potvrdilo, že se na filmu velice pilně pracuje, nicméně datum začátku natáčení, režisér či herecké obsazení jsou zatím tajemstvím. Doufejme tedy, že oficiálních informací brzy přibude, že obsazení scénáristického postu je definitivní a hlavně, že film dokáže zaujmout i hry neznalé diváky.

Zdroje: Slashfilm, AICN, Cinemablend, Wikia

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest