Tiché místo 2: První pořádný trailer ukazuje větší svět a mraky napětí

Tiché místo 2: První pořádný trailer ukazuje větší svět a mraky napětí | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Větší měřítko a zajímavý pohled na společnost zasaženou globální apokalypsou nabízí pokračování úspěšného mrazivého thrilleru.

Jak na Nový rok, tak po celý rok! Kdyby tohle pořekadlo skutečně platilo, máme se z hlediska trailerů na co těšit. Svou první upoutávku čerstvě zveřejnil snímek Tiché místo 2 a musí se nechat, že to je video jako řemen. Upoutávka nás nechává daleko blíž poznat svět, ve kterém na Zemi zaútočila mimozemská monstra citlivá na zvuk. Zatímco v prvním snímku jsme monstra vídali potají, pokradmu, pod rouškou noci, tady jsou daleko víc na očích. Skoro jako bychom od Vetřelce přešli k Vetřelcům.

Rozmach příběhu se nezvětšil jen prostorově, kdy poznáváme víc míst a nových postav, ale také časově, když se vracíme v čase, zřejmě k vůbec prvnímu lidskému kontaktu s mimozemšťany. Vidíme tak úplně jiný druh děsu, kdy sledujeme obyčejné lidi, jak vyděšení a v panice prchají před nepochopitelnou hrozbou. Upoutávce zároveň nesmírně prospívá, že nabízí vlastně dvě souvislejší scény, ke kterým přidává pouze chviličku klasicky rychle sestříhaných záběrů, tak, jak jsme na to běžně v trailerech zvyklí.

Druhá část traileru potom ukazuje svět po tom, co naši hrdinové opustili v závěru prvního filmu farmu, přišli o manžela a otce a zjistili, jak se příšerám dostat na kobylku. Rádi by pomáhali dalším lidem (a zjevně jich není úplně málo), jak však v zajímavém postřehu poznamenává postava ztvárněná Cillianem Murphym – lidé, kteří dokázali přežít takovou katastrofu, dost možná nebudou úplně dobří lidé. Tím pádem se zdá, že nás čeká snímek, který nabídne napětí (to je zjevné), ale také trochu sondu do duše národa, který přežívá v časech globální apokalypsy. Už, aby to tu bylo!

Po tom, co zažili smrtící události ve svém domově, musí rodina Abbottova čelit hrůzám vnějšího světa, zatímco dál v tichosti bojují o přežití. Jsou donucení se vydat do neznáma a rychle si uvědomí, že příšery, které se řídí zvukem, nejsou jediné hrozby, které číhají na konci písčité cesty. V hlavních rolích Tichého místa 2 se vracejí Emily Blunt, Millicent Simmonds a Noah Jupe. Nově je doplňují Cillian Murphy a Djimon Hounsou. Režíruje a scénář napsal John Krasinski. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 19. 3. 2020.

Galerie: 4

Tiché místo 2: První pořádný trailer ukazuje větší svět a mraky napětí | Fandíme filmu Tiché místo 2: První pořádný trailer ukazuje větší svět a mraky napětí | Fandíme filmu Tiché místo 2: První pořádný trailer ukazuje větší svět a mraky napětí | Fandíme filmu Tiché místo 2: První pořádný trailer ukazuje větší svět a mraky napětí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest