Zemřela Honor Blackman, představitelka legendární bondgirl Pussy Galore

Zemřela Honor Blackman, představitelka legendární bondgirl Pussy Galore | Fandíme filmu
Eon / United Artists
Zobrazit další 3 obrázky
Jedna z nepůvabnějších a nejsvůdnějších bondgirl už není mezi námi.

Universum Jamese Bonda přišlo před několika dny o jeden z svých nejblyštivějších drahokamů, když zemřela Honor Blackman, jež si v parádní bondovce Goldfinger z roku 1964 střihla překrásnou bondgirl jménem Pussy Galore. Dle tiskového prohlášení, které vydala její rodina, nemá úmrtí londýnské rodačky nic společného s koronavirovou pandemií. V prohlášení bylo dále uvedeno: "Byla stejně tak zbožňovanou matkou a babičkou jako i herečkou s nevídaným tvůrčím talentem a s mimořádnou kombinací krásy, inteligence a fyzické zdatnosti. (...) Dosáhla výjimečného postavení ikony světa filmu a zábavy a svou naprostou oddaností řemeslu a absolutní profesionalitou v každé práci obohatila několik báječných filmů a divadelních představení naší éry."

Blackman začínala kariéru jako televizní a seriálová herečka, přičemž bezpochyby svoji nejslavnější roli ztvárnila ve zmíněné bondovce Goldfinger. Nicméně za zmínku stojí i britské drama Conspirator, komedie The Square Peg, katastrofický snímek Zkáza Titaniku nebo dobrodružné rodinné fantasy Jáson a Argonauti. Sláva, kterou ji přinesl Goldfinger, ovšem paradoxně nevedla ke kýženému posunu v kariéře, neboť následně začala dostávat nabídky spíše na druhořadá melodramata a všední produkce. Vystupovala v celé řadě seriálů (The Avengers, The Upper Hand) a pochvalné kritiky sklízela i v divadelní sféře (kupříkladu výborná věc Čekej do tmy). Posledním filmem, který natočila, bylo psychologické drama Já, Anna z roku 2012.

Čest její památce a upřímnou soustrast rodině a blízkým.

Zdroj: Variety

Foto: Eon / United Artists

Goldfinger

25.12.1964 | USA, Velká Británie
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Zemřela Honor Blackman, představitelka legendární bondgirl Pussy Galore | Fandíme filmu Zemřela Honor Blackman, představitelka legendární bondgirl Pussy Galore | Fandíme filmu Zemřela Honor Blackman, představitelka legendární bondgirl Pussy Galore | Fandíme filmu Zemřela Honor Blackman, představitelka legendární bondgirl Pussy Galore | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest