Simpsonovský film a Můj kámoš špión míří místo do kin na internet

Simpsonovský film a Můj kámoš špión míří místo do kin na internet | Fandíme filmu
STX/Disney
Kinům se v zámoří vyhnou také Problémissky. Nicméně, jaká je situace u nás? Udělají nám distributoři online radost nějakou novinkou? Nebo nás čeká filmové sucho?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Právě neochota českých diváků platit za virtuální zápůjčky, by mohla být jedním z hlavních důvodů, proč čeští distributoři s digitálním nasazení jednotlivých filmů váhají. Nedávná zpráva Unie Filmových Distributorů tvrdí, že digitální distribuce v Česku dokáže ušlé příjmy z kin nahradit jen ve velice omezené míře, a že jednou z vážných překážek pro větší rozšíření digitálního modelu je u nás vysoká míra pirátství. Na tom asi něco bude a distributoři jistě mají spočítáno, že když „nové“ filmy uvedou s několikaměsíčním zpožděním v kinech, tak i přes potenciálně snížený zájem to pořád přinese vyšší příjmy, než kdyby novinky nasadili za čerstva on-line.

To je realita, se kterou se můžeme jedině smířit, pro filmové nadšence to však bohužel znamená, že hlavním zdrojem horkých novinek pro nás ještě několik měsíců bude pouze Netflix a že snímky, o kterých zbytek filmového světa živě diskutuje právě teď, budeme (v lepším případě) dohánět někdy na podzim. Ale zůstaňte na příjmu, jakmile se v českém digitálním prostoru objeví jakákoliv nečekaná premiéra, budeme vás okamžitě informovat.

Zdroje: Disney, Slashfilm, Deadline

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest