Simpsonovský film a Můj kámoš špión míří místo do kin na internet

Simpsonovský film a Můj kámoš špión míří místo do kin na internet | Fandíme filmu
STX/Disney
Kinům se v zámoří vyhnou také Problémissky. Nicméně, jaká je situace u nás? Udělají nám distributoři online radost nějakou novinkou? Nebo nás čeká filmové sucho?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Jak kina zůstávají zavřená, do digitální distribuce postupně míří další a další tituly. Playdate with Destiny je sice krátkometrážní snímek, pozornost však k sobě přitahuje proto, že v něm vystupují členové rodiny Simpsonových. Jde teprve o druhý krátký film se Simpsonovými, který byl promítaný v kinech. První jsme viděli v roce 2012, druhý dorazil letos. Uváděný byl jako předfilm pixarovky Frčíme, k čemuž došlo díky tomu, že Simpsonovi od loňského roku vlastní Disney - majitel Pixaru. Frčíme se ale kvůli koronavirové pandemii v kinech dlouho neohřálo, a tak fanoušky zajímalo, zda bude možné Playdate with Destiny vidět nějak jinak. Frčíme zamířilo krátce po uzavření kin na streamovací službu Disney+ a simpsonovský kraťas se tam dnes vypravil také. Problém je v tom, že v Česku pořád ještě služba Disney+ není oficiálně dostupná, nicméně musíme doufat, že se k nám Playdate with Destiny dostane nějak jinak, třeba jako bonus digitálního vydání Frčíme, ke kterému dříve či později dojde.

Dalším pánem na holení je Dave Bautista. Ten je filmovým fanouškům známý především jako Drax z marvelovky Strážci Galxie. Nově jej však jeho příznivci budou moci vidět také v akční komedii Můj kámoš špión. Ta aktuálně měla jít do kin, avšak kvůli pandemii to neklapne. Nebylo tak jasné, co s filmem vlastně bude. Teď studio STX konečně odhalilo, že snímek vůbec neuvede v kinech, ale místo toho jej nasadí na službu Amazon Prime Video. To by pro nás mohla být potenciálně pozitivní zpráva, protože služba je dostupná i u nás. Nezbývá než doufat, že v tomhle případě nebude digitální distribuce omezená třeba jen na Spojené státy, jak to u podobných přesunů premiér z kin na internet často bývá.

Už za pět dní do digitální distribuce předčasně vstoupí snímek Problémissky, který taktéž původně počítal s uvedením v kinech. Ani v tomhle případě ale nevíme, zda můžeme v online premiéru doufat i v našich končinách, nebo nikoliv. Pravda je taková, že v Česku se zatím distributoři digitální platformy využít ve větší míře zdráhají. Jedinou mezinárodní premiérou, která u nás zamířila na VOD s předstihem oproti původním očekáváním, je dodnes stále jenom akční snímek Bloodshot. Ten se u nás prodával za cenu kolem čtyř set korun a možnost zapůjčení měla být k dispozici v červenci. To se ale změnilo a film je k zapůjčení (za cenu kolem stokoruny – v závislosti na službě a kvalitě obrazu) už teď. Můžeme to brát jako potvrzení toho, že Češi větší částky do digitálního obsahu zkrátka investovat nechtějí?

Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest