Robert Downey Jr. slaví kulaté 55. narozeniny

Robert Downey Jr. slaví kulaté 55. narozeniny | Fandíme filmu
Marvel Studios
Tony Stark sedí v izolaci, stejně jako my všichni ostatní, leč dostává se mu alespoň virtuálních přání, třeba od kolegů Avengerů.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Tak jako se začal obracet Downeyho osobní život, měnil se k lepšímu i ten profesní. Ve filmech jako Dobrou noc a hodně štěstí (2005), Zodiac (2007) a především Kiss Kiss Bang Bang (2005) potvrdil hereckou formu a charisma hvězdy. Pak začal Marvel natáčet svoje vlastní filmy a tím prvním se měl stát Iron Man. Režisér Jon Favreau hledal představitele hlavní role a byl přesvědčený o tom, že ideální volbou je právě Downey. Ten v roli viděl do jisté míry sebe sama a měl o ni zájem. Nakonec se podařilo studio přesvědčit, aby riskantní casting odsouhlasilo a vyplatilo se to.

Downey byl v roli vynikající, díky jeho výkonu byl Iron Man skvěle přijatý a stál u zrodu mnohamilionového univerza, které koupil o pár let později samotný Disney. Z Downeyho se stala nedílná součást Marvelu, velký ambasador značky, na kterého byl spoleh při propagační kampani, a který se objevil v celkem deseti Marvel filmech. Pravdou je, že komiksy začaly hrát v kariéře talentovaného herce prim a zvlášť v posledních letech nehrál prakticky nikoho jiného, než Starka. Ale možná se není čemu divit. Role mu přinesla nehynoucí slávu, stabilitu, bohatství (za jednotlivé filmy Robert kasíroval desítky milionů dolarů) a pocit úspěchu. Ten se mimo marvelovky dostavil snad jen u Tropické bouře a (2008) série s Sherlockem Holmesem (2009-2021), všechny další Robertovy filmy z posledních dvanácti let zapadly. Teď je však marvelovská éra u konce, a pokud bude Downey chtít, může se ještě herecky předvést. Pětapadesát není žádný věk, takže času je na to víc než dost.

Vše nejlepší Robertovi přáli jeho kolegové:

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest