Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený

Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Koho si chtěl Burton vybrat do role Hádánkáře v třetím Batmanovi? Kdo se měl stát Robinem? Co se stalo se sólovkou Catwoman. Jak to, že to všechno dopadlo jinak? 
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Postava známého prokurátora to sice nakonec do dalšího snímku skutečně dotáhla, ale ne pod Burtonovým režisérským dohledem a s jiným hereckým obsazením. Batmana navždy režíroval Joel Schumacher a Dvě tváře si střihl Tommy Lee Jones. Zrod padoucha byl v rychlosti vyřešený v úvodu filmu, kde se na polovinu jeho obličeje rozlila kyselina, následkem čehož se zbláznil a přísahal, že zničí Batmana. Jako další padouch se v Schumacherově Batmanovi navždy objevil Edward Nigma, alias Hádankář, kterého ztvárnil populární komik Jim Carrey. Také tahle postava se měla ve třetím filmu objevit už v době, kdy snímek ještě chystal Burton. Ten do role chtěl obsadit Robina Williamse, který byl osloven už pro roli Jokera v úplně prvním filmu.

Přesně se neví, jakou roli by v Burtonově chystaném třetím filmu sehrála Kočičí žena, avšak vrátit se taktéž měla. Když byl Tim z natáčení třetího Batmana odvolán, v jednu chvíli to vypadalo, že by měl natočit alespoň samostatný spin-off s Catwoman. Sólový film se měl odehrávat po událostech Batmana se vrací a zastihnout Selinu Kyle (Pfeiffer) zhroucenou a trpící amnézií. Burton nakonec i tento projekt opustil a Catwoman se léta zmítala ve vývojovém pekle až do chvíle, kdy v roce 2004 dorazil do kin otřesný stejnojmenný film, kde se pod kočičí obleček schovala Halle Berry

Asi největším překvapením v Batman Continues měla být účast Marlona Wayanse (Scary Movie) coby Robina. Ten se měl objevit už v Batmanovi se vrací, ale Burtonovi přišlo, že nezapadá do nálady filmu a už tak v něm bylo moc postav. Když se třetího Batmana (Batmana navždy) chopil Schumacher, tak do role Batmanova parťáka obsadil Chrise O’Donnella. Zajímavé je, že i když Wayans obsazený nebyl, měl se studiem podepsanou smlouvu, takže mu muselo zaplatit honorář.

Pokud vás láká podívat se více do hloubky na filmovou historii Batmana, můžete se si o ní pořádně počíst tady - zjistíte, že nikdy nedokončených netopýřách projektů bylo ještě mnohem víc.

Foto: Warner Bros.

« Předchozí kapitola

Galerie: 6

Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu Batman: Jaký měl být třetí film Tima Burtona a proč byl zrušený | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest