V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků

V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu
Aerofilms
Zobrazit dalších 14 obrázků
Vít Klusák slaví úspěch, na dokument V síti chodí davy diváků.

Hojně diskutovaný a propíraný dokumentární snímek V síti režiséra Víta Klusáka těžce zabodoval o premiérovém víkendu. Do tuzemských kin přitáhl více než 111 tisíc diváků a z hlediska dokumentární tvorby odsunul na druhé místo doposud nejúspěšnější český dokument Trabantem do posledního dechu, který v roce 2016 vidělo za první víkend 18 tisíc diváků. Současně to nebude dlouho trvat a stane se nejúspěšnějším dokumentem v českých kinech vůbec, neboť lze očekávat, že brzy přeskočí dlouholetého krále, snímek Občan Havel, jenž nalákal do kin celkově 163 tisíc diváků.

Klusákův dokument o zneužívání dětí na internetu, který natočil společně Barborou Chalupovou, však nezaostává ani za klasickými hranými celovečeráky. Jen pro srovnání, Avatar vidělo o premiérovém víkendu v českých kinech 111 726 diváků a film Po strništi bos 113 120 diváků. Celkově se jedná o devátý nejlepší otvírák českého filmu (hraného i dokumentárního) za posledních 20 let.

Vzhledem k tomu, jak závažné téma dokument postihuje, rozhodl se tým v čele s režiséry Chalupovou a Klusákem zpřístupnit osvětový web www.vsitifilm.cz. Ten je přizpůsoben tak, aby si v něm každý našel potřebné informace. Už nyní tvůrci dostávají stovky zpráv, ve kterých se diváci svěřují se svými příběhy a kvitují vznik dokumentu. Současně se rozjíždí série projekcí speciální verze filmu pro diváky už od 12 let V síti: Za školou. Projekce probíhají jak pro veřejnost, tak pro školy.

Dokument vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. 3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání.

Režie a scénář Vít Klusák a Barbora Chalupová, kamera Adam Kruliš, hudba Jonatán Pastirčák. Před kamerou se pak představí Tereza Těžká, Anežka Pithartová, Sabina Dlouhá a Karolína Zachová.

Zdroj: Aerofilms

Galerie: 15

V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu V síti: Dokument o sexuálních predátorech přepisuje historické tabulky, za víkend jej zhlédlo již 111 tisíc diváků | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest