Vítěz Oscara Taika Waititi nechce točit Star Wars film - Je to kariérní sebevražda

Vítěz Oscara Taika Waititi nechce točit Star Wars film - Je to kariérní sebevražda | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Hlavouni z Lucasfilm zatím oceňovaného tvůrce neulovili.

V lednu letošního roku začaly kolovat zvěsti o tom, že dnes již oscarový scenárista (a režisér) Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) by se měl chopit nespecifikovaného projektu ze světa Hvězdných válek. Sám Waititi to ale teď popřel. V rozhovoru pro magazín Variety uvedl, že filmové Hvězdné války probíral naposledy v roce 1996 se svými přáteli a jinak než jako fanoušek se o ně momentálně nezajímá. Sice režíroval jednu z epizod seriálu The Mandalorian (tu osmou), leč tím to pro tuto chvíli hasne. Údajně mu je jasné, že právě spojitost s Mandalorianem nechala vzniknout podobným zvěstem o jeho možné spolupráci s Lucasfilm, ovšem k žádné konverzaci o jeho angažmá prý nikdy nedošlo.

K nápadu samotnému uvedl, že by teoreticky v budoucnu mohl mít zájem, akorát by se muselo jednat o vhodný projekt. Obecně rád natočí jakýkoliv snímek, který bude dávat smysl, respektive bude v jeho očích hodnotným. Nechce se ale pouštět do něčeho, co už na první pohled zavání kariérní sebevraždou. Tím Waititi pravděpodobně naráží na skutečnost, že režie Star Wars je v posledních letech dosti nevděčný úkol a ať už snímek natočíte jakkoliv, část divácké veřejnosti vás bude proklínat. A to za předpokladu, že projekt vůbec dotáhnete do konce a studio Lucasfilm vás v polovině natáčení pro tvůrčí neshody nevymění za někoho jiného.

To, že v tuhle chvíli na režijní sesli jednoho z příštích Star Wars filmů neusedne, evidentně Taikovi vůbec nevadí. V post-produkci má nyní sportovní komedii Next Goal Wins s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli, a brzy by se měl vrhnout na natáčení třetího Thora (Thor: Love and Thunder). V plánu má rovněž hraný remake Akiry, ale v rozhovoru připustil, že sám neví, kdy a zda vůbec se k realizaci dostane.

Zdroj: Variety

Galerie: 4

Vítěz Oscara Taika Waititi nechce točit Star Wars film - Je to kariérní sebevražda | Fandíme filmu Vítěz Oscara Taika Waititi nechce točit Star Wars film - Je to kariérní sebevražda | Fandíme filmu Vítěz Oscara Taika Waititi nechce točit Star Wars film - Je to kariérní sebevražda | Fandíme filmu Vítěz Oscara Taika Waititi nechce točit Star Wars film - Je to kariérní sebevražda | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest