Box Office: Rekordní Sonic pokořil všechny ostatní videoherní filmy

Box Office: Rekordní Sonic pokořil všechny ostatní videoherní filmy | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Dodatečně předělávaný Ježek si zachránil vlastní srst. Parazit potom narval po oscarovém úspěchu kina jako málokterý vítěz z poslední doby.

Podle prvního traileru to vypadalo na největší filmovou katastrofu, která nás měla potkat tento rok v kinech. Ježek Sonic ale zatnul své přerostlé zuby, předělal svou výtvarnou podobu a vytáhl se s novou kampaní, která si fanoušky s tímhle přístupem získala. Studio Paramount se tak může jenom radovat, protože film odstartoval s 57 miliony dolary, což je nejúspěšnější debut videoherního filmu všech dob, o pár milionů nad 54 mega Detektiva Pikachu z minulého roku. Těžko říct, jestli takové tržby filmu nezajistila právě celá šlamastika s předěláváním Ježkova vzhledu a jestli by Sonic jinak nebyl spíš průměrným rodinným dobrodružstvím co by neměl širší diváckou veřejnost čím zaujmout. Zdržení tři měsíce ale pomohlo k rekordní tržbě a decentnímu recenzentskému přijetí. Rodiny navíc už pár týdnů čekaly na pořádný dětský film, když Birds of Prey dostaly mládeži nepřístupný rating. Z mezinárodních trhů zatím padlo 43 milionů. Problémem je aktuálně absentující Čína, kde by film mohl utržit třeba i ke stovce milionů, jako tam dal Detektiv Pikachu (celkem 93 milionů). Kvůli coronaviru jsou ale tamější kina zavřená a nikdo neví, kdy se otevřou. Ještě větší problém to bude pro dražší kousky jako Není čas zemřít nebo Mulan.

Ostatní novinky se jinak dost trápily. Zle si vedlo filmové zpracování sedmdesátkového seriálu Fantasy Island, které Sony společně s Blumhousem proměnily z fantasy v hororovější podívanou. Kritici ale film totálně zazdili (naše recenze taktéž) a divákům se taky kdovíjak nelíbil. Alespoň nechali v kinech 12,4 milionu, ale jinak je to film spíše pro noční program v televizi. Dalších 7,6 milionu se podařilo utržit mezinárodně.

Photograph utržila skoro stejných 12,2 milionu dolarů, ale v tomhle případě jde o lépe přijaté romantické drama o ženě, která naváže vztah s novinářem píšícím o její zesnulé matce a jedné osudové fotografii. Film navíc stál jen patnáctku. Uvidíme, jestli vydrží jako třeba nedávné Queen & Slim (taktéž zacíleno na afroamerické publikum) nebo se hrál dobře jenom na Valentýna a příští víkend se zhroutí.

Posledním novým filmem je Downhill, remake dánské Vyšší moci s Willlem Ferrellem a Julií Louis-Dreyfus. Film o dovolené v horách, při které se hlava rodiny nezachová úplně hrdinsky, když má čelit domnělé sněhové lavině. Herci jsou samozřejmě dobří, ale jinak je podle zámořských kritiků film každým coulem horší než předloha. Start se 4,6 milionu je na 2300 kin docela hrůza.

Co oscarovky? Parazit zvítězil coby nejlepší film a distributor Neon ho tak v jeho 19. víkendu promítání nasadil do 2000 kin, aby se utržilo 5,5 milionu, což je nárůst o 251 % oproti minulému víkendu a největší takový skok oscarového filmu od Gladiátora (Ten narostl po vítězství o 1 602 %). Jde i o největší dosavadní americký víkend filmu, protože do téhle doby dával Parazit maximálně 1,9 milionu. V Americe má korejské absurdní drama ale pořád jenom 44 milionů, což je mezi devíti letošními oscarovými nominanty druhá nejmenší částka po Králíčku Jojovi. Lépe se daří válečnému dramatu 1917, které spadlo jen o 12 % a má za víkend 8 milionů, 145,7 mega v USA a 324 milionů globálně. Kdyby film býval zvítězil, jak předpovídaly sázkové agentury, mohlo jít o kasovně nejúspěšnější oscarovku od dob Pána prstenů: Návratu krále.

Birds of Prey si pořád vedou veskrze průměrně a spíše se v kinech drží, než že by vysloveně překážely nebo se na ně stály fronty, Tento víkend to dělá s propadem 48 % jenom 17 milionů a 59 milionů po deseti dnech. Není to špatný propad, vlastně dost typický pro komiksovku, ale premiéra byla prostě dost nízká. Mezinárodně film spadl o 46 % a utržil tam 23 milionů, s 83,6 miliony je tak globálně snímek na 143 mega. 

Dolittle spadl o 23 % na 5 milionů dolarů a v jiném vesmíru by to byla parádní trvalka, akorát že v realitě má film 71,7 milionu z Ameriky, 182 mega celosvětově a stojí proti 175milionovému rozpočtu. Nálepku propadáku se zkrátka odpárat nepodaří ani ve snu. Jumanji: Další level dosáhlo s nulový propadem oproti minulému víkendu znovu 5,7 milionu a to jej dostalo přes 300 mega v USA a přes 800 mega celosvětově. A to nešlo minulý rok o nějaký nejočekávanější film, ale o rodinnou komedii, která běžela vedle Ledového království 2 a Star Wars. Mizerové navždy spadli v pátém víkendu o 6 % a s 11 miliony jsme na 183 mega v USA a 370 milionech globálně. Film brzy překoná ve Státech dvoustovku, což z něj udělá první snímek nasazený v lednu, který to zvládl. Mizerové se jinak dostali do žebříčku (zatím na poslední příčku) deseti nejvýdělečnějších mládeži nepřístupných filmů všech dob. Na nože Riana Johnsona utržilo v USA 2 miliony a celosvětově se tak podařilo překonat třísetmilionovou hranici, což je u původního, mládeži nepřístupného filmu s relativně malým rozpočtem skvělý výsledek.

Příští víkend dorazí horor Brahms: The Boy II, Volání divočiny s Harrisonem Fordem a Emma - moderní zpracování Jane Austenové.

Zdroj: Forbes

Galerie: 4

Box Office: Rekordní Sonic pokořil všechny ostatní videoherní filmy | Fandíme filmu Box Office: Rekordní Sonic pokořil všechny ostatní videoherní filmy | Fandíme filmu Box Office: Rekordní Sonic pokořil všechny ostatní videoherní filmy | Fandíme filmu Box Office: Rekordní Sonic pokořil všechny ostatní videoherní filmy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest