The Raid: Americký remake geniální asijské bojovky nakonec nebude remake

The Raid: Americký remake geniální asijské bojovky nakonec nebude remake | Fandíme filmu
SinemArt
Jak to tedy režisér a scenárista Joe Carnahan nakonec vymyslel?

Léta připravovaný remake akční pecky The Raid je mrtvý, ale projekt sám o sobě žije dál. Jak je to možné? Režisér Joe Carnahan se totiž rozkmotřil s produkční společností XYZ Films, která vlastní na The Raid práva, avšak film, k němuž napsal scénář společně s Adamem G. Simonem, by měl i tak vzniknout. Ponese název Zeno, podle jména hlavního hrdiny. Dle Carnahana nadále probíhají jednání s jednou "velkou hereckou hvězdou", jež by se měla ujmout hlavní role, a současně už byla obsazena úloha padoucha (Frank Grillo?). Natáčení by mělo začít hned, jakmile režisér A-Teamu a novinky Boss Level dotočí snímek Leo from Toledo s Melem Gibsonem v hlavní roli.

A jak se tedy bude nakonec akční snímek Zeno lišit od Zátahu (The Raid) z roku 2011? Režijní počin Garetha Evanse vyprávěl o tom, jak je Rama, mladý policista, povolán do nebezpečné akce. V chudinské čtvrti Jakarty je bytový dům, jehož horní patro obývá nebezpečný zločinec Tama Riyadi. Svůj dům pronajímá dalším zločincům, kteří mu ochotně slouží, žijí tam však i obyčejní lidé. Rama společně s dalšími asi dvaceti kolegy má za úkol nepozorovaně vniknout do domu a Tamu zlikvidovat, případně zajmout. Není to snadný úkol, dům je pomocí kamerového systému zcela pod zločincovou kontrolou. Když Tama zjistí, že mu do objektu vstoupili policisté, vyhlásí domovním rozhlasem, že každý, kdo pomůže zabít nezvané hosty, má od něj doživotní bydlení zadarmo. Současně mezi Tamovými kumpány je Ramův starší bratr Andi.

Carnahanův scénář je však úplně jiný a nepočítá s tím, že je připravená nějaká operace, při níž se vstupuje do onoho domu. Půjde o dynamičtější zpracování, přičemž důraz bude kladen právě na vztah oněch dvou bratří.

Zdroj: Collider

 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest