TOP 2012: Ty nejlepší filmy na DVD I.

TOP 2012: Ty nejlepší filmy na DVD I. | Fandíme filmu
Které filmy se vyhnuly kinům, šly rovnou na DVD/Blu-ray a přesto byste je neměli minout?

Silvestr se nezadržitelně blíží, a tak se již brzy můžete těšit na náš pravidelný žebříček toho nejlepšího, co jsme mohli za uplynulý rok vidět v kinech. Nicméně ne všechny filmy se do našich kin nakonec dostanou. Znáte to. Těšíte se, koukáte na trailery, hltáte každý rozhovor s tvůrci a pak najednou prásk, váš favorit se našim kinům vyhne obloukem a místo něj dostane přednost nějaká debilní slátanina, na kterou nakonec stejně nikdo nepřijde. Naštěstí je tady ale pořád možnost, že se vytouženého bijáku dočkáme alespoň na DVD. A ostatně proč ne. Obrazovky jsou pořád větší a větší, pět reproduktorů si už dnes může dovolit kde kdo, a aspoň vás nikdo neruší.

Na následujících řádcích najdete seznam právě takových filmů, které u nás vynechaly kina a vyšly rovnou na DVD/Blu-ray, ale podle některého z našich redaktorů byste jim měli dát šanci. Vybíráme jak naprosté pecky, které prostě MUSÍ vidět každý filmový nadšenec, tak kousky malinko slabší, o kterých se ale před uvedením hodně mluvilo, a tak se zaslouží říct, jak nakonec vlastně dopadly. Poprosíme vás, abyste v diskusi zatím nenadávali, že ve výběru chybí ten či onen film, protože článek bude vycházet postupně jako seriál a váš oblíbenec se klidně může objevit v pokračování!

50/50

Snímek nám představuje Adama, v podání stále oblíbenějšího Josepha Gordon-Levitta, kterému život naruby převrátí rakovina. I když se film samotný bere jako komedie a od vážnějšího tónu dává ruce pryč, na konci vás dost pravděpodobně stejně dojme. Filmu se totiž ujali talentování tvůrci, v čele se scénáristou Willem Reiserem a režisérem Jonathanem Levinem, kteří ke Gordon-Levittovi přidali Annu Kendirck, Setha Rogena nebo Bryce Dallas Howard. Výsledek? Úžasný. (Andrew)

Aktuální cena DVD 50/50 v českých e-shopech:   

 

Warrior

Skvělé zápasnické drama o dvou bratřích, z kterého je cítit pot a krev, ale zároveň zoufalství, silné emoce a beznaděj. Film vypraví příběh o dvou sourozencích, kteří se před lety rozešli každý svou cestou kvůli opileckému otci, aby se ze zoufalství a beznaděje, které jim život přinesl, opět zase setkali v ringu proti sobě. Výtečný voják Tommy (Tom Hardy) vs. učitel fyziky Brendan (Joel Edgerton). Kdo komu dá na čumák? A usmíří se s otcem? Nenechte si ujít! (Ric007)

Aktuální cena DVD Warrior v českých e-shopech:  
Aktuální cena Blu-ray Warrior  v českých e-shopech:  


21 Jump Street

21 Jump Street je akční komedie, která vznikla na motivy stejnojmenného seriálu z roku 1987. Hlavními hrdiny je duo policistů ztvárněné Channingem Tatumem a Jonahem Hillem, které je díky svému mladistvému vzhledu přeřazeno k tajné policejní jednotce zvané Jump Street, aby se kvůli kšeftování s drogami vmísilo mezi mládež na místní střední škole. Ta je už ale podstatně jiná než za studijních let hlavní dvojky, a právě z toho komedie těží. Je svěží, vtipná, pohodová, nenudí. A možná přijde i Johnny Depp (Andrew)

Aktuální cena DVD 21 Jump Street v českých e-shopech:  
Aktuální cena Blu-ray 21 Jump Street v českých e-shopech:  

 

Noc hrůzy (Fright Night)

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák, který má fajn život. S nejlepším kamarádem zažije spoustu srandy, a přestože nevypadá na lamače dívčích srdcí, chodí s vyhlášenou kráskou Amy (Imogen Poots). Když ale za souseda získá drsňáka Jerryho (Colin Farrell), chytnou věci trochu nečekané obrátky. Jakkoli tomu nikdo kromě Charleyho nevěří, Jerry je očividně upír a s velkou radostí by vysál pár lidí z ulice. Dokázat tenhle drobný detail a nějak se s ním vypořádat asi bude pořádný oříšek. A bude u toho dost krve, napětí a možná i humoru. Fright Night nakonec nepřinesl takovou zábavu, jakou slibovala premisa a trailery, ale vzhledem k super obsazení (třešničkou na dortu je výstřední iluzionista v podání Davida Tennanta) a pár drsnějším scénám, se z něj vyklubala
příjemná jednohubka. (novoten)

Aktuální cena DVD Noc hrůzy v českých e-shopech:   
Aktuální cena Blu-ray Noc hrůzy v českých e-shopech:  

 

Blue Valentine

Nenápadná pecka, která neprávem zůstává ve stínu novějších filmů s Ryanem Goslingem. Herecky nebývale přesná sonda do stinných stránek vztahového života udivuje především nekompromisním způsobem, jakým nepříjemná témata prezentuje. Blue Valentine se nezastaví prakticky před ničím, ty necelé dvě hodinky nejsou na sledování nijak příjemné, ovšem o to více po skončení rezonují. Derek Cianfrance se uvedl skvělým debutem a jeho další kariéru tedy budeme bystře sledovat. Kdo ale čeká od Blue Valentine nějakou romanci, ať jde rychle pryč. (svobik)

Aktuální cena DVD Blue Valentine v českých e-shopech:  

 

Znovu a jinak (Young Adult)

Young Adult vypráví o nepříliš úspěšné spisovatelce románů pro náctileté Mavis, kterou si zahrála Charlize Theron. Ta si ale s prací a povinnostmi neláme hlavu a raději se věnuje svému životu, konkrétně tomu milostnému. Rozhodla se vrátit zpět do svého rodného města mezi nenáviděné bývalé spolužáky s jediným cílem – získat zpět svou dávnou lásku, která zrovna založila rodinu. Hořkou komedii zrežíroval Jason Reitman (Děkujeme, že kouříte, Lítám v tom) podle scénáře slavné Diablo Cody, bývalé striptérky oceněné Oscarem za film Juno. I přes skvělé herecké výkony se podle kritiků jedná o nejslabší Reitmanův snímek, od kterého se zřejmě čekalo až příliš mnoho. I tak ale film rozhodně stojí za vidění. (Andrew)

Aktuální cena DVD Znovu a jinak v českých e-shopech:   
Aktuální cena Blu-ray Znovu a jinak v českých e-shopech:  


Let Me In (Ať vejde ten pravý)

Švédský romantický horor Ať vejde ten pravý si našel docela početnou fanouškovskou základnu, a tak se dočkal malinko zbytečné americké verze. Troufám si hádat, že kdyby oba filmy dělilo víc let a z americké verze nebyla znát urputná snaha převyprávět zajímavý příběh anglicky, byli bychom k filmu vstřícnější. Režisér Matt Reeves zvládá atmosféru i práci s herci, ale přesto tomuhle remakeu jaksi chybí duše. Na druhou stranu, Ať vejde ten pravý je rozhodně atmosférický, scénáristicky i herecky vybroušený horor, ve kterém nechybí ani pořádná porce krve a násilí. Chloë Grace Moretz byla navíc pro roli Abby tou nejlepší volbou a právě ona většinu filmu táhne. (CBD)

Aktuální cena DVD Ať vejde ten pravý v českých e-shopech:  


Cabin in the Woods (Chata v horách)

Chata v horách si zaslouží Vaši pozornost nejen díky Jossu Whedonovi (režisér Avengers) na postu producenta nebo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Sněhurka a lovec) v jedné z hlavních rolí, ale především díky tomu, že se po letech jedná o originální a propracovaný horor, který je hlavně poctou svému žánru. Tím, že se parta přátel vydá strávit volné dny do opuštěné chaty v lese, kde se „nečekaně“ začnou dít podivné věci, to totiž teprve začíná. Rozhodně jedno z největších překvapení letošního roku, které nemůžete minout. (Andrew)

Aktuální cena DVD Chata v horách v českých e-shopech:  


Project X (Projekt X)

Mezi teenagery letos dost možná největší fenomén. Producent Todd Phillips vzal vděčný koncept ze své Pařby ve Vegas a maximálně ho přiblížil mladší generaci. I když to na první pohled celé tak úplně nedrží při sobě, opakovaná zhlednutí většinu problémů bez problému smazávají. Kvality se v tomhle případě sice odvozují od stupně šíleností, které se na obrazovce dějí, ale to je u filmu podobného žánru vlastně povinnost. Jeden z nejvděčnějších snímků na house party. A abych nezapomněl, vynikající soundtrack. (svobik)

Aktuální cena DVD Projekt X v českých e-shopech:  

 

Texas Killing Fields (Texaský kat)

Na závěr je tu jeden méně šťastný pokus, který sliboval mnohem víc: Do Texas Killing Fields jsme vkládali nemalé naděje. První trailer vyvolával pocit, že půjde o temnou detektivku, tak trošku mix Sedm a Zodiaca. V hlavních rolích Sam Worthington, Jeffrey Dean Morgan, Jessica Chastain a Chloë Grace Moretz. No to už vzbudí nemalou pozornost. Jenže ve výsledku je všechno úplně jinak. Režisérka Ami Caanan Mann snaživě buduje atmosféru, ale samotné detektivní pátrání hraje až druhé housle. Nakonec tak dostáváme sociální melodrama s nepříliš vykreslenými postavami a prostředím. Ami Caanan Mann si ovšem ostudu neudělala, pouze natočila průměrnou, trošku roztahanou záležitost, ze které si později vybavíte pouze texaský přízvuk Sama Worthingtona.  (CBD)

Aktuální cena DVD Texaský kat v českých e-shopech:  

Ještě jednou dodáváme, že první částí výběr těch nejzajímavějších direct-do-DVD releasů nekončí, takže pokud jste v seznamu nenašli svého oblíbence, nesmutněte a těšte se na další část. Ke všem uvedeným filmům jsme přidali nákupní odkazy. Pokud se je rozhodnete využít, neplatíte ani korunu navíc, najdete si tu nejlepší cenu daného filmu a ještě podpoříte provoz redakce FandimeFilmu.cz.

21 Jump Street

12.03.2012 | USA
Akční, Komedie, Krimi
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest