Joker: Se střihem pomáhali Joaquin Phoenix a Bradley Cooper

Joker: Se střihem pomáhali Joaquin Phoenix a Bradley Cooper | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Když Phoenix neloví Oscary, bojuje proti klimatickým změnám. Před časem jej to vehnalo až do rukou policie.

Joaquin Phoenix sice v miliardovém Jokerovi skvěle ztvárnil titulní postavu, ale kromě toho se podílel také na střihu filmu. Pro střihače Jeffa Grotha bylo zajímavé s ním spolupracovat a měl pocit, že žádný jiný herec, s nímž kdy pracoval, nestrávil ve střižně tolika času jako Phoenix. Některé diváky možná v závěrečných titulcích překvapilo, že film produkoval i herec a režisér Bradley Coooper. Stejně jako na Phoenixe směřoval Groth slova chvály i na Coopera. Ten k sestřihu přiložil velkou ruku k dílu. Ještě než Jokerovy kroky vedly do kin, v zájmu zpětné vazby byl snímek promítán v kruhu přátel tvůrců a filmařů. Několikrát se přišel podívat právě i Cooper, aby vypíchl důležité detaily a sdílel s tvůrci vlastní postřehy.

Groth dál vypráví, že přestříhávali už první scénu, která se natáčela úplně první den, protože v ní nebyla vidět správná verze Jokera, kterou si představovali. Phoenix některé aspekty proměny Jokera změnil. Některé scény byly moc dlouhé, některé pro změnu potřebovaly v rámci vývoje příběhu být delší. Ve střižně se vše ladilo do dokonalosti, a i když se provedlo několik změn a některé scény skončily na podlaze střižny, hrubý sestřih se příliš nelišil od toho finálního.

A zajímavost na závěr: Stejně jako filmový Joker na chvíli skončil v rukou policie, tak se to nedávno stalo i Phoenixovi, který byl zatčen při protestu za klima ve Washingtonu, DC. Jak jste mohli zaznamenat například během děkovné řeči při předávání Zlatých glóbů, Joaquin se v poslední době začal hodně angažovat v ekologických otázkách, což jej mimo jiného zavedlo také na jeden z pravidelných protestů, kterého se pátek co pátek účastní před budovou sídla americké vlády herečka a aktivistka Jane Fonda, kterou pravidelně doplňují další známé osobnosti.

V galerii na vás čeká několik nejnovějších zákulisních fotek od režiséra Todda Phillipse.

Zdroj: Collider

Galerie: 5

Joker: Se střihem pomáhali Joaquin Phoenix a Bradley Cooper | Fandíme filmu Joker: Se střihem pomáhali Joaquin Phoenix a Bradley Cooper | Fandíme filmu Joker: Se střihem pomáhali Joaquin Phoenix a Bradley Cooper | Fandíme filmu Joker: Se střihem pomáhali Joaquin Phoenix a Bradley Cooper | Fandíme filmu Joker: Se střihem pomáhali Joaquin Phoenix a Bradley Cooper | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest