The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin

The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 12 obrázků
Petr Jákl nemá v hlavě jen Jana Žižku. Podílí se i na dalších mezinárodních projektech.

Předešlý víkend vstoupilo do amerických kin válečné drama The Last Full Measure, v němž se Sebastian Stan coby ambiciózní byrokrat z Pentagonu snaží zmapovat příběh padlého vietnamského veterána a dokončit posudek, který má rozhodnout, zda údajné hrdinské činy zesnulého vojáka (měl zachránit více jak 60 mužů) zaslouží nejvyšší ocenění za statečnost. Jmenoval se William Pitsenbarger a patřil k leteckým zdravotníkům. Během krvavé bitvy odmítl nastoupit do záchranné helikoptéry, aby mohl pomáhat svým spolubojovníkům při těžkých bojích. Zaplatil za to, bohužel, vlastním životem. Nyní, o tři dekády později, jej rodina společně s bývalým velícím důstojníkem navrhla na čestnou medaili. Brzy se však ukáže, že situace je mnohem zamotanější, než se původně zdálo.

Produkční společnost Roadside Attractions vypustila snímek do 614 kin, z čehož vydolovala zhruba milion dolarů. Reakce jsou smíšené, ovšem pozitiva dozajista převažují. Na serveru RottenTomatoes vidíme z 54 recenzí 33 pozitivních a 21 negativních při průměrném ratingu 6.16/10. Solidně obsazený film režiséra Todda Robinsona má také zajímavé obsazení. Vyjma Stana v něm hrají kupříkladu i Samuel L. Jackson, Ed Harris, William Hurt, Christopher Plummer a Peter Fonda.

Pro českého čtenáře je na snímku nejzajímavější to, že jedním z producentů je i Petr Jákl. Ten má momentálně plnou hlavu post-produkčních starostí s historickým velkofilmem Jan Žižka, ale uvedení The Last Full Measure do amerických kin si samozřejmě nenechal ujít. Premiéra se udála v kině ArcLight v Hollywoodu a dle Jákla byli po projekci všichni trošku naměkko. Český producent, režisér a scenárista rovněž doplnil, že dojemnému příběh o veteránech z vietnamské války porozumí naprosto každý, neboť vychází z univerzálních hodnot lidství.

Jak bylo řečeno, Jákl se v tuhle chvíli primárně věnuje dokončení Jana Žižky, leč do distribuce směřují další dva projekty, na nichž se podílel jako producent. Prvním je snímek Axis Ally o Američance, jež během druhé světové války vysílala v anglickém jazyce německou propagandu určenou americkým vojákům. Její vysílání je mělo zastrašit, přesvědčit k ústupu či kapitulaci. Vojáci vysílání brali jako dobrý vtip, popřípadě si užívali muziku mezi propagandistickými vstupy. Mildred, jak se tahle dáma jmenovala, byla po válce jako první Američanka souzena pro vlastizradu, ačkoliv po celou dobu trvala na tom, že byla k vysílání donucena. Režíruje Michael Polish a v hlavních rolích se můžeme těšit na Meadow Williams a Ala Pacina.

Druhým projektem je kanadsko-britská koprodukce Best Sellers. Komedie v hlavní roli s Michaelem Cainem, v níž britský herecký veterán ztvárnil úlohu bývalého úspěšného autora, který by zbytek života rád strávil v poklidu se sklenicí skotské, doutníkem a svojí kočkou. Mladá editorka (Aubrey Plaza) jej ovšem přesvědčí, aby vyrazil na poslední divoké propagační turné a pomohl tak zachránit jedno malé nakladatelství.

Zdroje: Týden

Galerie: 13

The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu The Last Full Measure: Válečné drama koprodukované Petrem Jáklem dorazilo do amerických kin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest