Zemřel držitel Oscara Kobe Bryant

Zemřel držitel Oscara Kobe Bryant | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Americký sportovec je známý především pro své basketbalové mistrovství, během relativně krátkého života však stačil nahlédnout také do Hollywoodu.

V neděli 26. ledna 2020 zemřel ve věku 41 let basketbalista a producent Kobe Bryant. Bryant zemřel v Los Angeles při leteckém neštěstí, jako pasažér havarované helikoptéry. Na palubě soukromého vrtulníku cestovali nejméně tři pasažéři, v tuhle chvíli je potvrzeno, že zemřelo přinejmenším pět lidí. Důvod havárie se vyšetřuje.

Bryant se narodil ve Filadelfii v rodině profesionálního basketbalisty. Sám basketbal hrál od tří let. Už jako středoškolák byl hvězdou lokální středoškolské ligy a zájem o něj měly prestižní university. Když však dostal možnost vstoupit ze střední školy rovnou do NBA (nejprestižnější basketbalové ligy světa), přijal ji. Do ligy se rozhodl vstoupit v 17 letech a byl teprve šestým basketbalistou v historii, který do ní vstupoval rovnou ze střední školy. V NBA strávil 20 let, všechny sezony v L.A. Lakers. S týmem vyhrál 5x pohár pro vítěze ligového ročníku, 18x byl osobně zvolen do All-Star týmu. Dvakrát vyhrál bodování, během kariéry nastřílel 33 643 bodů (průměr 25 bodů na zápas), což jej řadí na historicky čtvrtou příčku bodování (předčil například takové velikány, jako jsou Michael Jordan, Shaquille O'Neal či Magic Johnson). Má dvě basketbalová zlata z olympijských her.

Do filmové a televizní historie se zapsal obligátními camey (nejznámější je asi to v komedii Táta je doma z roku 2015), ale později především jako producent. Jako producent a moderátor vedl v letech 2018 a 2019 basketbalový pořad Detail a co je z pohledu Hollywoodu zdaleka nejvýraznější, v roce 2017 získal Oscara za krátký snímek Dear Basketball. K tomu připravil námět, produkoval jej a jako vypravěč snímkem provedl.

V soukromém životě se Bryant v roce 2001 oženil s Vanessou Laine, se kterou měl čtyři děti. Jeho veřejný obraz pošramotilo obvinění ze sexuálního zneužití, které řešil soud. Basketbalista veřejně vyjádřil lítost, nicméně trval na tom, že celou situaci vnímal v dané době jako konsensuální.

Upřímnou soustrast pozůstalým.

Obrázky v galerii náleží ke snímku Detail.

Foto: Oscars Zdroj: Variety

Galerie: 7

Zemřel držitel Oscara Kobe Bryant | Fandíme filmu Zemřel držitel Oscara Kobe Bryant | Fandíme filmu Zemřel držitel Oscara Kobe Bryant | Fandíme filmu Zemřel držitel Oscara Kobe Bryant | Fandíme filmu Zemřel držitel Oscara Kobe Bryant | Fandíme filmu Zemřel držitel Oscara Kobe Bryant | Fandíme filmu Zemřel držitel Oscara Kobe Bryant | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest