Box Office: Do nového roku s Nenávistí

Box Office: Do nového roku s Nenávistí | Fandíme filmu
Studia se snažila vydělat na nízkých propadech po vánočních svátcích. 

Star Wars: Vzestup Skywalkera má i ve třetím víkendu první příčku kasovního žebříčku, a to s 34 miliony dolary. To je 53 % úbytek diváků, který ukazuje, že se film hraje jako standardní blockbuster a vánoční sezóna mu nijak nepomáhá k nadprůměrné výdrži. I tak jsme ale na 451 milionech dolarů, což je v rámci domácích tržeb mezi Dark Knight Rises s 448 miliony a Avengers 2 s 459 miliony dolary. Globálně je film na 919 milionech. V Disneym určitě tušili, že zahraniční publikum nebude jevit o konec ságy tak velký zájem, o to víc je zřejmě mrzí, že ani američtí diváci film tak nedrží.

Hlavní novinkou víkendu, kterou Sony vhodilo do kin hned zkraje ledna, je horor Nenávist. Film absolutně pohořel jak u recenzentů, tak u diváků, kteří mu napálili zlé známky po odchodu z kin a celkově tam nechali jen 11 milionů dolarů. I když film produkoval Sam Raimi, jeho existence nemá moc smysl, vzhledem k tomu, kolik dílů jak v rámci japonské franšízy, tak té americké se dá najít na rozličných streamovacích službách. Není tedy divu, že diváci se s návštěvou kina nenamáhali. I při rozpočtu 10 milionů bude potřeba pár milionů z mezinárodních trhů, aby se tohle všechno zaplatilo. Prozatím mezinárodní trhy přispěly necelých 6 milionů.

Disneymu stále vydělává velké peníze Ledové království 2, které má v sedmém víkendu 11 milionů a 450 mega z Ameriky. S 42 mega ze zahraničních trhů je dvojka na 1,325 miliardy, čímž překonala 1,276 miliardy jedničky a stala se nejúspěšnějším animovaným filmem v čistých tržbách. I Jumanji: Další level bude platit studiu Sony to, co ho stála Nenávist. Film je ve třetím víkendu na 26,5 milionu pouze se čtvrtinovým propadem diváků a v USA už utržil 236 mega. Globálně je třetí Jumanji na 610 milionech a možná překoná Hobbse & Shawa, aby se stalo nejúspěšnější nekomiksovkou a neDisneyovkou roku 2019.

Sony má v kinech ještě jednu solidní novinku Malé ženy, které utržily v druhém víkendu 13,7 milionů. Novinka režisérky Grety Gerwig s hvězdným ženským obsazením má po 12 dnech 60 milionů z Ameriky a osmdesátku globálně. Aminovaní Špióni v převleku mají ve druhém víkendu 10 milionů, 47 milionů z Ameriky a 88 mega globálně. Film stál stovku, takže je ještě něco utržit potřeba, ale divákům se líbí, takže se snad v novém roce neztratí. 

Uncut Gems s Adamem Sandlerem je pro distributora A24 jeho třetí nejúspěšnější film s 37 miliony dolary z Ameriky. Drama Bombshell o skandálu stanice Fox News má s propadem 15 % nějaké 4 miliony a 24,5 mega za 12 dní promítání. Vypadalo to jako malý propadák, ale film svoje peníze vydělá, i když pomalu. Uvidíme, jestli z toho budou i nějaké oscarové nominace. Skutečným propadákem budou Cats, které propadly oproti minulému týdnu o 46%, utržily za víkend 2,6 milionu a celosvětově zatím přinesly 57 milionů. Což je při rozpočtu 95 milionů skutečný průšvih.

Příští víkend se širšího nasazení dočká oscarové želízko 1917 a soudní drama Just Mercy. Vedle toho uvidíme, zda nějak přilepší jednotlivým filmům Zlaté glóby, které budou rozdány v noci na zítřek.

Zdroj: Forbes

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest