Věrnost: V erotickém dramatu podezření z nevěry vyústí ve vír nevěr skutečných

Věrnost: V erotickém dramatu podezření z nevěry vyústí ve vír nevěr skutečných | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Seznamte se s ruským filmem, který ve své zemi způsobil revoluci za otevřenost k ženské sexualitě, která nemá v tamní kinematografii obdoby.

Věrnost bere diváky do Ruska, kde se odehrává příběh krásné Leny, která zastává pozici porodníka a je gynekologem. Její manžel se jmenuje Sergey a pracuje v divadle. Jejich vztah je něžný a blízký, jenomže postrádá sex. Leny se zmocní podezření, že Sergey má poměr s někým jiným, ale rozhodne se mlčet, aby se neproměnila v žárlivou manželku. Manžela začne podvádět s náhodnými muži, ale její nevěra se pomalu ale jistě vymkne kontrole.

Erotické drama natočila Nigina Sayfullaeva, s níž se podílela na scénáři Lyubov Mulmenko. Nevěrnou manželku Lenu ztvárnila Evgeniya Gromova, manžela Sergeye zase Alexandr Pal. Snímek si odbyl premiéru v Rusku loni 31.10., kde se stal hitem a přitahoval pozornost v ruských médiích a sociálních sítí díky otevřenému pojednání o ženské sexualitě. Podle ruského kritika Antona Dolina je Věrnost revoluční film, protože taková míra otevřenosti a citlivosti nebyla nikdy v žádném ruském snímku vidět.

Režisérka Sayfullaeva chtěla ve svém třetím celovečerním počinu prozkoumat fenomén ženské nevěry a probádat motivaci ženy. V ruské kultuře existuje spousta pozitivních stereotypů o chlapácích záletnících. Ale pokud žena podvádí, je označována jako děvka a prostitutka. Sayfullaeva se nesnažila omluvit svou hrdinku. Její chování je podle ní nemorální a zraňuje jejího partnera. Ale pro režisérku bylo velmi důležité ukázat příběh komplexnějším a objemnějším způsobem. Prolomit stereotypy.

Snímek se postupně dostává z Ruska i za hranice, tak pokud doputuje až k nám, tak se třeba i u nás přesvědčíme, jak se to povedlo.

Zdroj: Variety

Galerie: 7

Věrnost: V erotickém dramatu podezření z nevěry vyústí ve vír nevěr skutečných | Fandíme filmu Věrnost: V erotickém dramatu podezření z nevěry vyústí ve vír nevěr skutečných | Fandíme filmu Věrnost: V erotickém dramatu podezření z nevěry vyústí ve vír nevěr skutečných | Fandíme filmu Věrnost: V erotickém dramatu podezření z nevěry vyústí ve vír nevěr skutečných | Fandíme filmu Věrnost: V erotickém dramatu podezření z nevěry vyústí ve vír nevěr skutečných | Fandíme filmu Věrnost: V erotickém dramatu podezření z nevěry vyústí ve vír nevěr skutečných | Fandíme filmu Věrnost: V erotickém dramatu podezření z nevěry vyústí ve vír nevěr skutečných | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest