Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře

Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Studio se diváky snaží přesvědčit, že kritika je neoprávněná. Samo ale svůj film stáhlo z návrhů na oscarová ocenění a pravděpodobně přijde o spousty peněz.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Zřejmě ale nebyla, protože po celosvětovém uvedení do kin (u nás se tak stane až 9. ledna) se na internetu začaly množit velmi špatné recenze a divácké ohlasy. Na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes se film zatím ustálil na hrůzostrašných osmnácti procentech pozitivních recenzí (průměrná známka 3,7/10). Divácké hodnocení je lepší, 54 procent, ale pořád nelichotivý výsledek. Server IMDB ukazuje hodnocení 2,7/10 s více než 11 tisíci uživatelských hodnocení. Většina reakcí se shoduje v tom, že film má velmi špatné efekty a nadnesený příběh se nehodí pro doslovné filmové zpracování. To, co funguje na parketách, nefunguje na plátně.

Souběžně se špatnými recenzemi se opět ozval režisér s tvrzením, že film se bude nadále upravovat a následně byla do kin poslána upravená, a dle všeho snad i konečná, verze...

Celkovému dojmu kolem filmu nepomáhá ani prohlášení herce Jamese Cordena, jehož chlupatá verze se ve filmu objevila. Ten se v rozhovoru pro BBC Radio 2 přiznal, že film ještě neviděl, slyšel ale, že recenze jsou příšerné: „Někdy na to možná zajdu,“ dodal v rozhovoru Corden. Pokud se tedy film nesnaží prodat ani jeho hvězdy, zřejmě není o co stát. Marketing filmu ale ocas rozhodně nestáhl a negativním recenzím vyrazil vstříc. Na Twitteru se objevil dnes již smazaný reklamní spot z instagramového profilu filmu, který hlásal, že „Jsou lidé, kteří CATS milují a jsou lidé, kteří nemají pravdu.“ Podobné výkřiky vždy působí dost zvláštně, když vezmete v potaz, že je píše to samé marketingové oddělení, které se u jiného filmu chlubí tím, jak měl dobré recenze.

To však ale nic nemění na tom, že Universal si je negativních recenzí (a přiznejme si to, i ohromného finančního kolapsu) vědom. Studio film stáhlo ze své „For Your Consideration“ stránky, která americké Akademii filmového umění a věd nabízí díla, která se chtějí bít o Oscara. Studio se tak chce vyhnout ostudě v případě, že by Cats nezískaly ani jednu nominaci. Nový muzikál tak nebude oficiálně podpořený ani v kategorii nejlepší píseň a studio bude pouze tiše doufat, že si do ní cestičku najde i bez jeho podpory.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 11

Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře | Fandíme filmu Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře | Fandíme filmu Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře | Fandíme filmu Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře | Fandíme filmu Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře | Fandíme filmu Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře | Fandíme filmu Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře | Fandíme filmu Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře | Fandíme filmu Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře | Fandíme filmu Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře | Fandíme filmu Cats: Hrůzostrašný muzikál byl upravovaný ještě po premiéře | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest