Bude Nolanův Batman provázaný s Justice League?

Bude Nolanův Batman provázaný s Justice League? | Fandíme filmu
Po včerejších zprávách o Supermanovi jsou tu podstatně divočejší zvěsti o Batmanovi. AKTUALIZOVÁNO

Následující text obsahuje spoilery k závěru filmu Temný rytíř povstal.

AKTUALIZACE: Levittovi zástupci už zprávu stačili dementovat. Server CBM se domnívá, že spekulaci mohl Warner vypustit záměrně, aby kolem filmu udělal pořádně živo. Mezinárodní DVD premiéra je přeci jen na spadnutí, a tak je každá reklama dobrá.

Za normálních okolností bychom podobné zprávy šmahem odsoudili jako senzacechtivou kachnu, jenže informace pochází od Drew McWeenyho ze serveru HitFix.com, tedy prověřeného a spolehlivého zdroje, a nenápadně navazují na poslední komentář Zacka Snydera (režiséra Man of Steel), který začal na půl pusy naznačovat, že Warner nakonec možná provázaný vesmír přeci jen buduje. A možná s budováním začal mnohem dřív, než jsme vůbec tušili.

Podle HitFix Warner momentálně jedná s Josephem Gordonem-Levittem na nové smlouvě, protože ho chce obsadit jako nového Batmana! Připomínáme, že v závěru snímku Temný rytíř povstal jsme viděli Levittovu postavu vstoupit do Batmanovy jeskyně, kterou mu odkázal Bruce Wayne. Tenkrát tím Nolan téměř jednoznačně chtěl říct především to, že Batman je důležitý především jako symbol a není tak podstatné, kdo se pod maskou skrývá. Žádné pokračování nechystal. Nicméně ta možnost existuje a teď se zdá, že Warner uvažuje o jejím využití.

Na jednu stranu jde o zajímavý nápad. Vyhnuli bychom se restartování, dopředu by byla daná určitá dějová kontinuita a díky dosavadním Batmanům a Man of Steel by byl pevně nastolen pro následující DC filmy smrtelně vážný tón, který by je striktně odlišoval od filmů Marvelu. Na druhou stranu se mi nějak nechce věřit, že by se ve filmové Justice League objevil Batman, pod jehož maskou se neukrývá Bruce Wayne a dokonce ani žádná postava z komiksových předloh. Pouze Nolanovo pomrknutí na Robina.  

Doposud platilo, že nový Batman bude představen v roce 2015 v Justice League a vlastně ani nebylo jasné, jestli to bude ten samý Batman, jakého uvidíme v roce 2016 v samostatném filmu. Teď HitFix tvrdí, že se Levitt se v roli představí dokonce ještě před Justice League! A jediným DC filmem před Justice League bude Man of Steel. Že by se „nový Batman“ poprvé objevil v potitulkové scéně právě tam? Úvah o tom, jak by to mohlo dopadnout s Batmanem či s Justice League už jsme na základě aktuálních zvěstí z Hollywoodu přinesli několik, nicméně ani nový směr, který vesmír DC nenápadně nabírá, nepůsobí vůbec zle. Co vy na to? Ocenili byste takovýto vážně pojatý svět Justice League, který se začal odvíjet už spolu se snímkem Batman začíná?

Zdroje: Movies.com, CBM, HitFix

Temný rytíř povstal

20.07.2012 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest