The Giver: Jeff Bridges chystá vlastní fantasy pro mládež

The Giver: Jeff Bridges chystá vlastní fantasy pro mládež | Fandíme filmu
Bude z Jeffa Harry Potter? Edward? Nebo snad Peeta?

Teenagerských fantasy evidentně není nikdy dost. A zrovna když jsme se definitivně zbavili jedné otravně dlouhé série, vypadá to, že jí okamžitě nahradí další. Byla by ale chyba připravovanou adaptaci novely pro mladé pod názvem The Giver okamžitě zařadit vedle Stmívání nebo Nádherných bytostí. Práva na knihu totiž už téměř dvacet let vlastní Jeff Bridges, kterého ke knize přivedla vlastní dcera. A teď to vypadá, že se téměř mrtvý projekt, který strávil nemalou část svého života v produkčním limbu, konečně probouzí k životu. O režii filmu se totiž údajně jedná s šikovným Australanem Phillipem Noycem (Jasné nebezpečí, Salt).

The Giver vypráví o světě budoucnosti, ve kterém na první pohled absolutně vymizely veškeré sociální problémy a války. Dvanáctiletý Jonas žije poklidným životem, dokud není jednoho dne zvolen dalším giverem, neboli člověkem, jehož posláním je pamatovat si veškeré informace z temné minulosti světa. Jonas se však seznamuje s původním giverem, který mu prozradí, že se současnou společností není všechno tak úplně v pořádku.

Jeff Bridges chtěl v devadesátých letech posilnit kariéru svého otce Lloyda a nechat ho obsadit do role původní givera. Dnes už je však Lloyd po smrti a Jeff uvažuje o tom, že by roli po svém otci převzal. Větší problém je však s volbou režiséra. Noyce je momentálně upsán na režii čtyř dalších projektů, včetně připravované sci-fi Timeless s Liamem Hemsworthem, a s jeho časovým itinerářem to proto nevypadá příliš dobře. Držme Jeffovi palce, ať Giver jednou přistane i v našich kinech, jeho námět totiž na rozdíl od jiných teenagerovských fantasy nezní úplně marně a tváří se, že by v sobě snad mohl mít i nějakou myšlenku.  

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest