Planeta opic: Proslulá sci-fi série se dočká dalšího filmu

Planeta opic: Proslulá sci-fi série se dočká dalšího filmu | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 7 obrázků
Studio si vyhlédlo šikovného režiséra. Ale bude se restartovat nebo se naváže na dosavadní filmy?

Když Disney převzal studio Fox, mluvilo se o Planetě opic jako o jedné ze značek, ve které chce velký myšák pokračovat. Zároveň jedním z foxovských projektů, které Disney okamžitě po nástupu k moci zařízl, byla Myší hlídka režiséra Wese Balla. Teď se obě dvě skutečnosti zdánlivě protnuly a dozvídáme se, že Ball natočí novou Planetu opic. Zatím nicméně o projektu nevíme žádné bližší podrobnosti, ani to, zda se bude navazovat na filmy z let 2011-2017 anebo se značka dočká dalšího restartu.

Ball zmiňovanou Myší hlídku připravoval pod producentem Mattem Reevesem, který zrežíroval Válku o Planetu opic a Úsvit Planety opic, tak kdo ví, třeba tohle tvůrčí spojení stále platí, a pokud ano, můžeme doufat, že nový film naváže na Reevesovy dva předchozí. Ty byly obecně dobře hodnocené, měly kam celý koncept rozvíjet a zároveň dávaly prostor k velice přirozenému částečnému restartu (v závěru Války jsme uzavřeli příběh dosavadního hlavního hrdiny). Určitě by tedy bylo fajn, kdyby se myšlenka trilogie dál rozvíjela.

Původně je Planeta opic román, který inspiroval filmovou sérii z let 1968-73 (a navazující seriál) a pojednává o kosmonautech, kteří proletí červí dírou a dostávají se na alternativní Zemi, kde před mnoha a mnoha lety došlo k události, která z opic udělala inteligentní tvory, kteří povstali, ovládli planetu a z lidí udělali své primitivní sluhy. Trilogie z let 2011-2017 sleduje laboratorní vznik inteligentních opic a pandemii chřipky, která zredukuje lidskou populaci natolik, že efektivně umožní soupeření nevelkých komunit lidí a opů o nadvládu nad sdílenými oblastmi na území USA. Série je prezentovaná tak, že ji vlastně lze chápat jako prequel původní Planety opic. Pokud by pokračovala, tak může ukazovat buď další mezistupně mezi současným stavem Země a tím, v jakém se nachází v Planetě opic, nebo může poskočit v čase kupředu a nabídnout klasický remake původního příběhu anebo může v čase skočit do zcela vzdálené budoucnosti a ukázat, co se na Zemi dělo až po událostech původních filmů.

Wes Ball začínal jako tvůrce vizuálních efektů a upozornil na sebe skvělým krátkým animákem Ruin. Následně dostal možnost natočit sérii Labyrint, kde navzdory poměrně slabé látce předvedl dobré režisérské instinkty a díky zkušenostem s digitálními triky dovedl za malé peníze nabídnou vizuálně našlapané zážitky. Po zrušené Myší hlídce pro službu Disney+ produkuje sérii The Night Market.

PS: Série se už jednou dočkala v roce 2001 remaku, který tehdy natočil Tim Burton.

Galerie: 8

Planeta opic: Proslulá sci-fi série se dočká dalšího filmu | Fandíme filmu Planeta opic: Proslulá sci-fi série se dočká dalšího filmu | Fandíme filmu Planeta opic: Proslulá sci-fi série se dočká dalšího filmu | Fandíme filmu Planeta opic: Proslulá sci-fi série se dočká dalšího filmu | Fandíme filmu Planeta opic: Proslulá sci-fi série se dočká dalšího filmu | Fandíme filmu Planeta opic: Proslulá sci-fi série se dočká dalšího filmu | Fandíme filmu Planeta opic: Proslulá sci-fi série se dočká dalšího filmu | Fandíme filmu Planeta opic: Proslulá sci-fi série se dočká dalšího filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest