Box Office: Ledové království si podmanilo Díkůvzdání

Box Office: Ledové království si podmanilo Díkůvzdání | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Disney využil svátečního víkendu, aby si rodiny daly opakovačku populárního muzikálu. 

Disney velice dobře vsadil na časnou premiéru jejich Ledového království 2, protože film během svátečního a svého druhého víkendu, kdy se v USA slavilo Díkůvzdání, utržil 85 milionů a celkově 124 mega, když to vezmeme od středy, kdy svátky začínaly. S mezitýdenním propadem pouze o 34 % jde o nejlepší výdrž u filmu, který debutoval nad hranicí 100 milionů. Srovnat by se to dalo jen se Shrekem 2 v roce 2004, ale ten technicky debutoval ve středu a ne klasicky v pátek jako Ledové království 2 minulý týden. 85 milionů Frozen 2 je také nejlepší nepremiérový víkend pro animovaný film. Prvenství doposud drželi Úžasňákovi 2 s 80 mega. Film po deseti dnech drží kasu o velikosti 288 milionů, ze světa má 451 mega, celkově tedy 739 milionů dolarů. Čistě americký sváteční boost se ve světě samozřejmě nijak neprojevil, i tak je ale miliarda docela pravděpodobná. Uvidíme, jestli se animák příští týden nezřítí ke dnu, ale do Jumanji 3 v polovině prosince tu jiné rodinné dobrodružství není, takže by nemusel.

Hodně, ale opravdu hodně překvapila oldschoolová detektivka s hvězdným obsazením od Riana Johnsona (Star Wars: Poslední z Jediů) s názvem Na nože. Ta totiž distributorovi Lionsgate utržila o debutovém víkendu 27 milionů a celkově přes svátky 41 mega. Dalších skoro 30 mega přiteklo ze zahraničí, což dělá 71 mega globálně. Film si v Americe zajistil osmou nejlepší premiéru hraného filmu o Díkůvzdání a režisérovi nepochybně spravil reputaci, protože tentokrát jsou nadšení jak recenzenti, tak diváci. YouTubové eseje o tom, jak "Rian Johnson nechápe Star Wars Na nože" tentokrát nečekejte.

Jedinou další široce nasazenou novinkou bylo drama Queen & Slim o černošské dvojici, jejíž první rande se promění v útěk před policií. I tenhle film překvapil a má za víkend necelých 12 milionů a šestnáctku za svátky. Universal tak může být za tenhle malý film s velkým poselstvím moc hrdý a snad se pozitivní recenze a divácké ohlasy promění v nadprůměrnější výdrž.

Co starší filmy? Le Mans '66 spadlo o 16 % a ve třetím víkendu má 13 milionů. Závodní drama od Jamese Mangolda má 81 milionů z Ameriky a 148 mega globálně. Půjde o první hit Foxů v jejich nové éře pod disneyovskými šéfy. A Beautiful Day in the Neighborhood s Tomem Hanksem v roli Mr. Rogerse má ve druhém víkendu 17 milionů a 34 mega po deseti dnech. Během prosince určitě půjde o solidní volbu mimo blockbusterový program.

Zato 21 Bridges spadlo o 37 %, což není moc dobré vzhledem k tomu, jak se během svátků držela konkurence. Dělá to ve druhém víkendu jen 6 milionů a 20,5 mega po deseti dnech promítání. Jak nemá Chadwick Boseman kostým Black Panthera, diváky asi nezajímá. Last Christmas má už globálně 67 milionů, což je dvojnásobek udaného rozpočtu. Obří hit to není, ale s dalšími pár miliony to snad bude stačit. To je něco, co si nemůžou říct Charlieho andílci, kteří slétli o 64 % a s 1,1 milionem mají jen 16,8 milionů doma a 51 mega globálně. 

Zdroj: Forbes

Galerie: 3

Box Office: Ledové království si podmanilo Díkůvzdání | Fandíme filmu Box Office: Ledové království si podmanilo Díkůvzdání | Fandíme filmu Box Office: Ledové království si podmanilo Díkůvzdání | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest