Lincoln si vede dobře. Vypadá dobře i v upoutávkách?

Lincoln si vede dobře. Vypadá dobře i v upoutávkách? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Shrnutí nejzajímavějších střípků, nejnovější trailery, fotky a rozhovory.

Historické drama Stevena Spielberga Lincoln již dva týdny okupuje americká kina, a zatím si vede dle očekávání slušně – na serveru Rotten Tomatoes převažují kladná hodnocení okolo 90%, IMDB momentálně hlásí 8.3 bodu z 10, a na domácí půdě zatím utržil přes 28 milionů dolarů (při rozpočtu 68 milionů), a dost hlasitě se mluví o šancích filmu na únorovém předávání Cen Akademie.

Premiéra v České republice byla stanovena až na čtvrtek 17. ledna, a tak českým fanouškům Spielberga nezbývá nic jiného, než trpělivě čekat. Toto čekání nám pomohou zkrátit nejnovější multimédia, která v souvislosti s očekávaným snímkem vyšla. Jedná se například o rozhovor s herci – konkrétně Josephem Gordonem Levitem, Sally Field a Jamesem Spaderem. Ten se točí zejména okolo samotné Lincolnovy osoby, a názorů herců na ni. Dostalo se však i na Lincolnovu manželku Mary Todd Lincoln, kterou ve filmu ztvárnila Sally Field. Dále vyšly dva nové trailery s několika novými záběry a několik ukázek z filmu. Týkají se například intrik za Lincolnovými zády. V jedné z dalších ukázek je pro změnu vidět plamenný projev Thaddeuse Stevense (Tommy Lee Jones) na půdě Kongresu. Na závěr najdete v galerii fotky ze samotného filmu.

Z materiálů, které tvůrci zatím vypustili, osobně nadšený nijak nejsem. Historii mám rád a životopisy nikdy nepohrdnu, na druhou stranu zatím, alespoň podle trailerů, na mě působí Lincoln poněkud prázdně. Spousta velkých proslovů a vlastenecké hudby na mě nedělá dobrý dojem, navíc Spielberg poslední dobou není v moc velké formě. Na druhou stranu výkon Daniela Day-Lewise je podle většiny diváků strhující. Při pohledu na jeho dosavadní kariéru není důvod těmto zprávám nevěřit. Ovace sklízí i Tommy Lee Jones za svou roli republikánského lídra Thaddeuse Stevense. A co vy? Těšíte se na Lincolna, nebo jste k novému Spielbergovu snímku skeptičtí?

 

Lincoln: Rozhovory

 

Lincoln: Nejnovější upoutávky

 

Zdroj fotek: Rotten Tomatoes

Galerie: 6

Lincoln si vede dobře. Vypadá dobře i v upoutávkách? | Fandíme filmu Lincoln si vede dobře. Vypadá dobře i v upoutávkách? | Fandíme filmu Lincoln si vede dobře. Vypadá dobře i v upoutávkách? | Fandíme filmu Lincoln si vede dobře. Vypadá dobře i v upoutávkách? | Fandíme filmu Lincoln si vede dobře. Vypadá dobře i v upoutávkách? | Fandíme filmu Lincoln si vede dobře. Vypadá dobře i v upoutávkách? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest