Jestli pouštíte horory dětem, jste podle hrdinky Halloweenu nejhorší lidé na planetě

Jestli pouštíte horory dětem, jste podle hrdinky Halloweenu nejhorší lidé na planetě | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 7 obrázků
Herečka z klasického mládeži nepřístupného hororu nesouhlasí s tím, aby ho rodiče pouštěli svým dětem.

Americká herečka Jamie Lee Curtis, známá svými rolemi v řadě hororových filmů, před nedávnem přiznala, že se jí nelíbí, když rodiče pouští svým dětem mládeži nepřístupný (eRkový) horor, jmenovitě třeba jeden z jejích nejznámějších filmů, Halloween z roku 1978. Herečka, podle svých rolí někdy přezdívaná „ječící královna“, to řekla v podcastu webu Cinema Blend.

„Nechci shazovat děti nebo říct, že by nezvládly násilí, ale je to tak… Když se s někým bavím o Halloweenu, nebo když jsem třeba dělala knižní tour o knihách pro děti, vždycky za mnou chodí lidé. Stojí tam se svým pětiletým dítětem a říkají mi ‘Můj Bobby, ten miluje Halloween, že ano, Bobby?’ Já se na ně pak podívám svým nejošklivějším výrazem říkajícím: musíte být nejhorší člověk na téhle planetě, abyste svému dítěti pustili Halloween. Jak jste asi už poznali, mám docela silný názor na to, kdy je správné a nesprávné dítě takovým věcem vystavovat,“ řekla Curtis při propagaci svého nejnovějšího snímku Na nože (Knives Out).

Film Halloween je v současnosti již kultovní horor natočený režisérem Johnem Carpenterem. Pojednává o Michaelovi, který na Hallowe nasazuje masku a bere do ruky nůž, aby z nevysvětlitelných důvodů mlčky vraždil. Jednu z jeho nic netušícich kořistí si zahrála Jamie Lee Curtis. Film je dnes už klasickým příkladem takzvaného slasher podžánru hororu, pro který je typická psychopatická postava antagonisty vyvražďující skupinu lidí, a také často obsahuje velké množství zobrazené krve. Z toho vychází, že má film rating R a je tak mládeži nepřístupný.

Níže pro připomenutí přikládáme filmovou upoutávku na původní Halloween, v galerii najdete fotky z něj. Po jeho vydání v roce 1978 byla v následujících letech natočená celá řada pokračování. V některých z nich se vrátila i Curtis ve své roli.

Zdroj: Cinema Blend

Halloween

25.10.1978 | USA
Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 8

Jestli pouštíte horory dětem, jste podle hrdinky Halloweenu nejhorší lidé na planetě | Fandíme filmu Jestli pouštíte horory dětem, jste podle hrdinky Halloweenu nejhorší lidé na planetě | Fandíme filmu Jestli pouštíte horory dětem, jste podle hrdinky Halloweenu nejhorší lidé na planetě | Fandíme filmu Jestli pouštíte horory dětem, jste podle hrdinky Halloweenu nejhorší lidé na planetě | Fandíme filmu Jestli pouštíte horory dětem, jste podle hrdinky Halloweenu nejhorší lidé na planetě | Fandíme filmu Jestli pouštíte horory dětem, jste podle hrdinky Halloweenu nejhorší lidé na planetě | Fandíme filmu Jestli pouštíte horory dětem, jste podle hrdinky Halloweenu nejhorší lidé na planetě | Fandíme filmu Jestli pouštíte horory dětem, jste podle hrdinky Halloweenu nejhorší lidé na planetě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest