Noční můra v Elm Street: Jak to vypadá s návratem Freddyho Kruegera?

Noční můra v Elm Street: Jak to vypadá s návratem Freddyho Kruegera? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Psychopatický vrah ze snů se vrátil ke svému zesnulému tvůrci, budoucnost se skutečně plánuje.

Zhruba před dvěma měsíci vyšlo najevo, že práva na Noční můru v Elm Street (A Nightmare on Elm Street) a současně na postavu Freddyho Kruegera jsou opětovně majetkem režiséra a scenáristy Wese Cravena. Ten sice před pár lety zemřel, leč značka jako taková a s ní spojená práva přetrvávají a nárokovala si je společnost pro správu Cravenovy pozůstalosti  (Wes Craven's estate).

Podle amerického právního systému mohou tvůrci (a zjevně i jejich pozůstalí) po 35 letech nárokovat práva na své výtvory. Vzhledem k tomu, že letos je to právě 35 let od doby, kdy měl horor Noční můra v Elm Street premiéru, týkala se tahle právní skutečnost i této úspěšné hororové frančízy. Realita bude dozajista často plná právních bitev, ale vypadá to, že v tomhle případě se s Cravenovými dědici o práva nikdo nepřetahoval a ti tak získali na půdě Spojených států nad značkou kontrolu.

Podle zákulisních informací serveru BloodyDisgusting teď Wes Craven's estate čeká na návrhy filmařů, kteří přinesou nějaký zajímavý nápad, co by se se značkou dalo dělat. Estate se údajně nebrání dalšímu filmu, ale ani zpracování v podobě minisérie (nejspíš pro chystanou službu HBO Max).

Nejsou známy podrobnosti o tom, zda už je Cravenova pozůstalost dohodnutá na spolupráci s nějakým studiem předem, anebo nejprve najme nějakého filmaře, nechá ho připravit atraktivní podobu projektu a ten pak studiím nabídne. Pozůstalost drží jen americká práva zatímco studio New Line Cinema (spadá pod Warner Bros.) nadále disponuje těmi pro mezinárodní trhy. Nejjednodušší by tedy bylo navázat na dosavadní spolupráci s Warnerem. Ale možné je i to, že obchodní dohoda bude uzavřená s jiným americkým partnerem (Sony, Lionsgate, Universal...), který se následně na distribuci projektu mimo USA s Warnerem domluví

A ačkoliv zatím opravdu nevíme, který filmař dostane možnost se značkou něco podniknout, první zájemci už se hlásí. Nedávno ruku zvedl herec a producent Elijah Wood a zájem má také režisér a scenárista Mike Flanagan, autor chváleného Doktora Spánka či úspěšného seriálu Dům na kopci (The Haunting of Hill House).

Zdroje: Mike Flanagan, BD I, BD II

Galerie: 6

Noční můra v Elm Street: Jak to vypadá s návratem Freddyho Kruegera? | Fandíme filmu Noční můra v Elm Street: Jak to vypadá s návratem Freddyho Kruegera? | Fandíme filmu Noční můra v Elm Street: Jak to vypadá s návratem Freddyho Kruegera? | Fandíme filmu Noční můra v Elm Street: Jak to vypadá s návratem Freddyho Kruegera? | Fandíme filmu Noční můra v Elm Street: Jak to vypadá s návratem Freddyho Kruegera? | Fandíme filmu Noční můra v Elm Street: Jak to vypadá s návratem Freddyho Kruegera? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest