V osmdesátkách málem vzniknul hororový Spider-Man

V osmdesátkách málem vzniknul hororový Spider-Man | Fandíme filmu
Spidey mohl děsit diváky, jenže zůstalo jen u scénáře.

Když to trošku přeženu, tak v osmdesátých letech bylo možné skoro všechno. Klasický mullet, alias "deka", dominoval českým ulicím a ve Spojených státech amerických se stal prezidentem postarší hollywoodský herec. Nicméně nějaké meze přece jenom existovaly. V osmdesátkách totiž studio Cannon Films, tehdejší béčkový gigant, vlastnilo práva na postavu Spider-Mana a mělo údajně v plánu natočit jej jako horor. A jak se zdá, byla by to asi docela legrace. Režírovat měl Tobe Hooper, chlapík zodpovědný za krvavý slasher Texaský masakr motorovou pilou či duchařinu Poltergeist, a o scénář se měl postarat Leslie Stevens, jenž napsal nejednu epizodu Krajních mezí. Vcelku logicky mělo dojít ke změnám, pakliže jde o zrod pavoučího muže. Jak si to tvůrci představovali?

Původní a divočejší verze scénáře pracovala s ideou, že zlotřilý vědec Doctor Zork úmyslně bombarduje dávkami radiace Petera Parker, který ovšem není v této verzi studentem, ale už se živí jako fotograf. Žádné kousnutí nakaženým pavoukem se konat nemělo. Peter se pak měl postupně měnit v obrovského "osmirukého" hybrida člověka a pavouka. Tahle šílenost se zjevně nesetkala s pochopením, tudíž došlo k nevyhnutelnému přepisu scénáře. Druhá verze už byla klasičtější. Spider-Man neměl vypadat jako monstrum, naopak nebezpečná kreatůra se stala z jeho učitele a mentora Otta Octavia. Z něj se nakonec vyklubal Doctor Octopus, snažící se ovládnout svět pomocí jakési "páté přírodní síly".

Jakmile vyšlo najevo, že snímek už nemá být hororový, ztratil Hooper o režii zájem. Nahradit jej měl Joseph Zito, zodpovědný za akční béčka jako Nezvěstní v boji nebo Rudý škorpion, přičemž v Cannon Films mu chtěly dopřát zajímavý herecký ansámbl. Do hlavní role měli v plánu obsadit mladičkého Toma Cruise, Octavia si měl střihnout Bob Hoskins, dalšího vědce si měl zahrát Christopher Lee, tetu May Lauren Bacall či Katharine Hepburn a objevit se měl i Stan Lee jako J. Jonah Jameson. Bohužel (bohudík?) k realizaci nikdy nedošlo, ale mám-li být čestný, já bych si to tedy ujít nenechal.

Zdroj: SlashFilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest