Do Česka přichází další síť multikin

Do Česka přichází další síť multikin | Fandíme filmu
Cinema City
Zobrazit další 2 obrázky
Rozsáhlý rodinný podnik ze Slovenska otevře multiplex i v Česku.

V České republice vzniká první pobočka původně slovenské sítě multikin Cinemax. Nacházet se bude v nákupním centru Olympia u Olomouce a první diváky přivítá již v druhé polovině roku 2020. Nabídne 7 sálů s celkovou kapacitou 835 míst, VIP sál i 4K rozlišení.

Síť Cinemax je rodinný podnik, který vznikl v roce 2006 a dnes má již 13 poboček. V 65 sálech po celém Slovensku nabízí celkovou kapacitou 10 582 míst. V roce 2016 o Cinemaxu napsal slovenský deník Etrend, že firma ovládla polovinu slovenského trhu v promítání filmů. Jen za minulý rok vydělala siť v čistém zisku téměř 1 milion EUR. Jak se bude dařit v ČR ukáže až čas, jen v Olomouci bude mít ovšem silnou konkurenci. V tomto místě působí Premiere Cinemas, a taktéž CineStar.

Cinemax proto do boje nasadí nejmodernější technologie, aby diváky přilákal. Multiplex nabídne promítání ve 4K, pohodlnější sedačky s vyvýšenými opěrkami v "ideálním" úhlu proti plátnu, ale třeba i VIP sál. V něm budou kožená sedadla vybavená tablety, z nichž si můžete objednat popcorn či nápoje přímo při projekci filmu.

Pro vstup nové společnosti na český trh je ideální doba. V minulém roce totiž hrubé tržby kin stouply na rekordních 2,27 miliardy korun (meziroční nárůst o 13%). Za vyšší tržby může i postupné zdražování cen lístků, ale také vyšší divácký zájem. V minulém roce totiž kina zaznamenala 16,3 milionů návštěv (o 7,3% více než v předešlém roce). Multikina v ČR zaujímají majoritní podíly na tržbách všech kinosálů, celkově asi 74% a 65% diváků jim dává přednost před návštěvou menších či tradičních kin.

Obrázky jsou pouze ilustrační.

 

Zdroj: Magazin.aktualne.cz, cine-max.sk, etrend.sk

Galerie: 3

Do Česka přichází další síť multikin | Fandíme filmu Do Česka přichází další síť multikin | Fandíme filmu Do Česka přichází další síť multikin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest