Jeremiah Harm: Režisér Iron Sky točí drsný komiks

Jeremiah Harm: Režisér Iron Sky točí drsný komiks | Fandíme filmu
Timo Vuorensola zrežíruje břitkého antihrdinu z pera Alana Granta. Pusťte si první teaser trailer. A co dalšího finský tým chystá?

Iron Sky jsme v naší recenzi nijak zvlášť nepochválili, nicméně film si své fanoušky našel a příštím generacím po něm zůstane minimálně zajímavá pohádka o tom, jak na sebe parta finských nadšenců dokázala strhnout pozornost mezinárodních médií, a za deset milionů dolarů natočili trikový film, který běžel v kinech po celém světě. A mediální buzz byl nakonec takový, že režisér Timo Vuorensola a jeho tým rozhodně nemají nouzi o nabídky.

Zdaleka nejblíže realizaci je zřejmě snímek Jeremiah Harm, ke kterému už dokonce Vuorensola stačil připravit první teaser trailer. Opět se jedná, podobně jako v případě Iron Sky, o směs živých herců a digitálních pozadí, ale díky stylizaci nevypadá první ukázka vůbec zle. Představuje nám drsného antihrdinu Jeremiaha, kterého v blíže nespecifikované sci-fi budoucnosti pozemské vedení pustí z basy, aby dopadl tři ještě nebezpečnější uprchlé kriminálníky.

Zápletka není nikterak originální, nicméně kouzlo látky by mělo tkvět především v béčkové poetice, charismatu nekompromisního antihrdiny a barvitém světě. Těžko soudit, zda Jeremiaha bude ve výsledném filmu hrát stejný herec, jako v teaseru, nebo se jedná pouze o jakousi předběžnou nesouvisející ochutnávku, která má naznačit, co zhruba máme od Jeremiaha očekávat. Ať už ale bude hrát pokuřujícího drsňáka kdokoliv, předlohu by měl mít poměrně slušnou, protože jejím autorem je komiksový scenárista Alan Grant, který se na tvrdé hrdiny tak trochu specializuje. Kromě vlastního Jeremiaha se podílel například na sešitech Batmana, Loba nebo Soudce Dredda.

Různorodosti filmového světa by se mělo mimo jiné dosáhnout i za pomoci prosby k fanouškům, které tvůrci na oficiálních stránkách vyzívají, aby jim posílali své návrhy mimozemšťanů. Až budou mít Vuorensola a spol. návrhů milion, vyberou z nich ty nejlepší a použijí je přímo ve filmu. Kromě kresbiček budou podle Hollywood Reporteru tvůrci opět od příznivců vybírat také finanční dary, podobně jako v případě Iron Sky, kde nakonec diváci poslali filmařům plný jeden milion dolarů z desetimilionového rozpočtu. Nicméně tentokrát by něco mohlo kápnout i od vrchnosti, protože kromě samotných Finů budou film tentokrát produkovat také zkušený Arnold Rifkin (Smrtonosná past 4), Ross Ritchie (zakladatel vydavatelství, jež publikovalo komiksovou předlohu) a podle IMDb dokonce i Timur Bekmambetov!

Jeremiah Harm: První promo

 

Dalším Vuorensolovým projektem by mohla být adaptace ceněného komiksu Zabil jsem Adolfa Hitlera, od norského autora, jenž publikuje pod pseudonymem Jason. Už samotný příběh je poměrně zajímavý: V sedmdesátých letech židovský vědec vynalezne stroj času a pošle do roku 1939 nájemného vraha, který má zlikvidovat Adolfa Hitlera. Jenže něco se zvrtne, Hitler uteče do sedmdesátých let a vrah zůstane trčet v minulosti. Nicméně protože vrah bere svůj úkol odpovědně, počká si na sedmdesátá léta, spojí síly se svou o mnoho let mladší přítelkyní a opět se Hitlerovi pověsí na paty.

V komiksové předloze je kromě chytře provázaného děje s několika zvraty ceněna také vypravěčská forma a zajímavá vizualizace, kdy Jason hrdiny vykresluje jako antropomorfizovaná zvířata. Skoro to vypadalo, že se chce Vuorensola této skutečnosti držet i ve filmu, protože plánuje použít velké množství CGI, jenže pak vyšlo najevo, že chce postupovat úplně opačným směrem a pomocí digitálních triků hodlá vytvořit tu nejvěrnější podobu Adolfa Hitlera ve filmových dějinách. 

Dále do budoucna Vuorensola počítá s pokračováním Iron Sky, třídílným televizním prequelem a také by měl přispět do antologie Paříži, zabiju tě, jakéhosi hororového protikladu k snímku Paříži, miluji tě.

Zdroje: Coming Soon, THR, Slashfilm, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest