West of Memphis: Peter Jackson vyšetřuje vraždu

West of Memphis: Peter Jackson vyšetřuje vraždu | Fandíme filmu
Peter Jackson pomáhá s přípravami dokumentu, který sleduje případ (neprávem?) odsouzených mladíků z Memphisu, při kterém soud zametá důkazy pod stůl.

Kromě dlouholeté přípravy a následného natáčení návratu do Středozemě stihl mezitím Peter Jackson ještě produkovat už čtvrtý dokument zabývající se případem tzv. „Memphiské trojky“, která údajně stála za zavražděním tří osmiletých chlapců v hlubokých devadesátých letech v USA. West of Memphis už si stihl odbýt svou premiéru v lednu na festivalu Sundance, kde ho vmžiku označili za zatím nejlepší film o memphiském incidentu, v mnoha momentech překonávající i starší dokumentární trilogii Ztracený ráj, jejíž třetí díl si v letošním roce vysloužil oscarovou nominaci. 

Režie dokumentu se ujala Amy Berg, která se kontroverzním tématům nevyhýbá, což potvrzuje její šest let starým dokument Zbav nás všeho zlého, kde provedla efektní zpověď starého kněze, jenž za svojí kariéru pohlavně zneužil několik desítek dětí. S nápadem na West of Memphis přišel samotný Jackson, poté, co americký soud odmítl nové důkazy týkající se případu a Jackson, který se po zhlédnutí Ztraceného ráje ponořil do svého vlastního vyšetřování případu, ihned kontaktoval Amy Berg a navrhl z nových informací rovnou stylově udělat dokument.

I přes to, že se trailer snaží rekapitulovat veškeré důležité události spojené s vraždami, nezbaví vás dojmu, že West of Memphis bude fungovat mnohem lépe pro diváky, kteří už s případem memphiských „vrahů“ měli tu čest. Závěrečná emotivní minutka sice může vypadat zajímavě, ale z traileru je cítit, že se film bude daleko více zaobírat politikou kolem případu, než samotným pátráním po skutečném pachateli zločinu, což sice nemusí být ve finále na škodu, ale instantní chuť po dobrém investigativním dokumentu trailer nevyvolá.

West of Memphis: Trailer

 

Zroj: EW, Slashfilm, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest