Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná

Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 11 obrázků
Joker měl slušné recenze, diváci jsou s ním vesměs spokojení a film taky nesmírně dobře vydělává. Pojďte si jej porovnat s jinými komiksovkami.

Joker si v pokladnách vede skutečně dobře. Podle analytiků by měl utržit alespoň 825 milionů dolarů, vyloučené však není, že se nakonec vyšplhá až přes 900 milionů. Oproti některým jiným komiksovým filmům tahle čísla možná nepůsobí až tak závratně, ale pokud jde o čisté zisky, ty budou obrovské. Zpravodaj Deadline má v ruce interní čísla studia Warner, podle kterých by snímek po sečtení všech příjmů (z kina, televize i domácího videa) měl po odečtení všech nákladů (rozpočet, propagace, distribuce, podíly) přinést zisk ve výši zhruba 464 milionů dolarů!

Pro porovnání: Loňští Avengers: Infinity War utržili sice přes 2 miliardy, ale vytvořili zisk asi „jen“ 500 milionů. Black Panther přinesl zisk asi 476 milionů, Aquman 260 milionů, Wonder Woman 252 milionů, Venom 247 milionů, Deadpool 2 235 milionů. Jak je možné, že je Joker srovnatelný nebo lepší oproti filmům, které utržily podobné částky nebo dokonce ještě daleko vyšší? Tajemství tkví v nákladech. Infinity War měla rozpočet 257 milionů dolarů, náklady na reklamu kolem 150 milionů a vzhledem k rozsáhlému obsazení a množství zainteresovaných producentů se rozdané podíly ze zisku blížily k miliardě. Sumička zbývající pro Marvel tak už byla poměrně ořezaná.

Zato Joker se nenatáčel draze. Náklady na natáčení přišly na 70, podle některých zdrojů dokonce jen na 55 milionů dolarů. Do reklamy se nasypalo 120 milionů a na snímku se nepodílelo tolik osobností, které by měly dost velkou pozici na to, aby si dokázaly vyjednat podíly ze zisku. Warner tak na projektu vydělal pořádnou sumu.

Co to znamená pro budoucnost? Možná studio bude tlačit na to, aby za každou cenu vzniklo pokračování. Anebo si z Jokera vezme příklad a bude se snažit natočit i další komiksovky s diváckým potenciálem a relativně nízkými náklady, které ponechají o to víc zlaťáků pro warneří prasátko. Tak či tak se můžete spolehnout, že obří úspěch Jokera nezůstane v Hollywoodu bez povšimnutí a inspirovat se jím pokusí další, ať už úspěšně nebo neúspěšně.

Zdroj: Deadline

Galerie: 12

Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu Joker vydělá skoro tolik, jako Avengers a většinu dalších komiksovek dalece překoná | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest