Marvel: Úspěšný šéf filmové sekce ovládné úplne celou společnost. Co to znamená pro diváky?

Marvel: Úspěšný šéf filmové sekce ovládné úplne celou společnost. Co to znamená pro diváky? | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 8 obrázků
Kevin Feige se stává kreativním ředitelem úplně celého Marvelu. Dojde teď na ten pravý, všeobjímající provázaný vesmír?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Není to tak dávno, co jsme rozebírali kariérní vzestup Kevina Feigeho, šéfa Marvel Studios. V kostce připomeňme, že z řadového producenta se Kevin vypracoval v řídícího člověka Marvel Studios a následně si u Disneyho vydobyl větší nezávislost, když filmové studio bylo převedeno ze společnosti Marvel Entertainment do správy Disneyho filmového oddělení. Feige se tak vymanil z vlivu Ikea Perlmuttera (šéf Marvel Entertainment), se kterým měl spory, a který konstantně zasahoval do toho, co Marvel Studios smí a nesmí natáčet. Po vyvléknutí z Perlmutterova vlivu Feige dokončil tzv. Infinity Ságu bez spořivých kompromisů, které Perlmutter požadoval, domluvil se se studiem Sony na společném dohledu nad Spider-Manem, umožnil redefinování Thora v Ragnaroku a prosadil natáčení snímků Black Panther a Captain Marvel, ze kterých se staly globální hity. Teď Perlmutter přijde o další část svého vlivu.

Feige byl nově jmenovaný kreativním ředitelem Marvelu. Vedle filmového studia tak bude mít kreativní kontrolu také nad součástmi Marvel Entertainment, tedy nad televizní divizí, animovanou divizí i komiksovým vydavatelstvím. Přímým podřízeným Feigeho bude v Marvel Entertainment Dan Buckley, který společnost vedl doposud. A Perlmutter nadále zůstává předsedou. Rozdíl bude v tom, že se Buckley nadále bude Perlmutterovi zodpovídat pouze v obchodních otázkách (zjednodušeně řečeno) zatímco po stránce kreativní se bude zodpovídat Feigemu.

Co to znamená v praxi? Pod Feigeho dohledem by se mohla rozvolnit komiksová nabídka Marvelu, což do budoucna může znamenat také širší inspiraci pro filmy a seriály. Pro diváky je důležité především to, že vůbec poprvé budou jak filmy, tak seriály spadat pod jedno vedení. Dosud byla situace taková, že se marvelovské seriály sice naoko odehrávají ve stejném světě jako příběhy Avengerů a spol., avšak v praxi filmy prakticky všechno ze seriálů ignorovaly. Nově navíc přímo pod Feigeho dohledem začaly vznikat minisérie provázané s filmy, ve kterých vystupují filmoví hrdinové (Loki, Falcon a Winter Soldier, Hawkeye…), což ještě víc podtrhlo skutečnost, že dosavadní marvelovské seriály byly jen jakýmsi druhořadým produktem.

Další kapitola »

Galerie: 9

Marvel: Úspěšný šéf filmové sekce ovládné úplne celou společnost. Co to znamená pro diváky? | Fandíme filmu Marvel: Úspěšný šéf filmové sekce ovládné úplne celou společnost. Co to znamená pro diváky? | Fandíme filmu Marvel: Úspěšný šéf filmové sekce ovládné úplne celou společnost. Co to znamená pro diváky? | Fandíme filmu Marvel: Úspěšný šéf filmové sekce ovládné úplne celou společnost. Co to znamená pro diváky? | Fandíme filmu Marvel: Úspěšný šéf filmové sekce ovládné úplne celou společnost. Co to znamená pro diváky? | Fandíme filmu Marvel: Úspěšný šéf filmové sekce ovládné úplne celou společnost. Co to znamená pro diváky? | Fandíme filmu Marvel: Úspěšný šéf filmové sekce ovládné úplne celou společnost. Co to znamená pro diváky? | Fandíme filmu Marvel: Úspěšný šéf filmové sekce ovládné úplne celou společnost. Co to znamená pro diváky? | Fandíme filmu Marvel: Úspěšný šéf filmové sekce ovládné úplne celou společnost. Co to znamená pro diváky? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest