Box Office: Další animák o Yettim diváky nezaujal

Box Office: Další animák o Yettim diváky nezaujal | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Původní pohádka od DreamWorks bohužel sází na ohraného hrdinu. Oscarovou sezónu nastartovala Judy.

Hlavní novinkou víkendu je animák Sněžný kluk, který otevřel s 21 miliony dolarů za čistý víkend. Od produkce DreamWorks jde o druhý nejhorší start, hůř dopadl jen s 15 miliony Sinbad. Škoda jen, že zrovna jde o originální film. Diváci ale bohužel nevidí známou značku nebo jméno, a tak film bude v USA těžce bojovat o přízeň. Nemluvě o tom, že jde o třetí animák tento rok o Yettim (Yeti: Ledové dobrodružství, Hledá se Yetti). Naštěstí tahle taškařice stála jenom 75 milionů a nějaký potenciál se naskýtá třeba v Číně. 

Oscarovou sezónu svým způsobem odstartovala Judy, ve které Renée Zellweger ztvárnila Judy Garland a bojuje tak o hereckou nominaci v hlavní kategorii. Distributor Roadside Attractions nasadil film do 461 kin a výsledkem jsou nadějné 3 miliony, což je pro tohle studio dosavadní limitovaný rekord.

Filmové zpracování Panství Downton spadlo o mohutných 53 % i přes nevalnou konkurenci a připsalo si o druhém víkendu 14,5 milionů. Pořád je to ale částka, která by s přehledem mohla být premiérovou a nikdo by se nezlobil. Po deseti dnech má dobové drama z anglického venkova 58,5 mega. Možná se film vzpamatuje až o třetím víkendu jako Zlatokopky, které mají s propadem 31 % nově 11,4 milionů. S 80,6 miliony z Ameriky jde pro distributora STX o třetí nejúspěšnější film, čerstvě před Matkami na tahu o Vánocích (72 milionů v roce 2017). Stovka by měla být, globálně jsme na 95 milionech. To Kapitola 2 je s 10,4 miliony na 193 mega v USA a jakmile dorazí příští víkend Joker, měl by být film na dvoustovce. Celosvětově je vraždící klaun na 417 milionech.

Z novinek minulého víkendu se lépe vedlo vesmírnému putování Brada Pitta s názvem Ad Astra, jež s 10 miliony dolarů sedí na 35,5 mega po deseti dnech promítání. Globálně 89 mega, ale protože stál film stovku, je potřeba ještě vytrvat. Rambo: Poslední krev spadl o 54 % na 8,5 milionů. Akčňák má z Ameriky 33 milionů a celosvětově 46 milionů. Nějakých 45 mega by měl dát jen z USA, což bude lehce nad 43 miliony předchozího filmu z roku 2008.

Zdroj: Forbes

Ad Astra

Sci-Fi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 2

Box Office: Další animák o Yettim diváky nezaujal | Fandíme filmu Box Office: Další animák o Yettim diváky nezaujal | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest