Hvězdné války VII půjdou do kin v roce 2015!

Hvězdné války VII půjdou do kin v roce 2015! | Fandíme filmu
Z ničeho nic se objevila jedna ze zpráv roku. Disney kupuje LucasFilm a hned plánuje další pokračování ságy Star Wars. AKTUALIZOVÁNO o nejnovější podrobnosti

AKTUALIZACE: V závěru článku jsme si pokládali otázku, jak to bude s distribucí již natočených filmů. Podle AICN smí Disney použít ve svých chystaných filmech libovolné postavy (předměty, události atd.) z "původní hexalogie", nicméně práva na distribuci Epizod I-III a V-VI zůstanou Foxu do roku 2020 a na Epizodu IV dokonce na dobu neurčitou! To samozřejmě může Disneymu v budoucnu zkomplikovat nějaké vydávání kompletních sběratelských kolekcí a naopak můžeme očekávat, že se Fox ze série bude snažit v nejbližších letech tolik, kolik mu jen smlouvy dovolí.

George Lucas už před časem uvedl, že chce skončit s natáčením blockbusterů a rád by se uchýlil k natáčení levných experimentálních filmů. Nu a teď na to bude mít ohromné kapesné, protože celý LucasFilm prodal Disneymu za více než 4 miliardy dolarů! Transakci ještě musí schválit antimonopolní úřad, ale jinak jde de facto o hotovou záležitost. Disney tak pokračuje ve svém skupování multimediálního světa, když v posledních letech pod svá křídla stáhnul postupně Pixar a Marvel. Investice se ale jistojistě vyplatí, protože LucasFilm v současnosti jen na merchandisingu vydělává ročně cca 200 milionů dolarů, nemluvě o celé řadě dalších aktivit. Spolu s filmovým studiem totiž Disney získal také videoherní společnost LucasArts, trikové kouzelníky z Industrial Light and Magic a Skywalker Sound – tedy společnost, která se zabývá především postprodukcí zvuku.

A to jsme stále nezmínili klenot nejcennější – celovečerní filmy. Dosavadních šest episod Star Wars utržilo celosvětově v kinech 4,4 miliardy dolarů, o televizních právech a prodeji domácího videa ani nemluvě. A Disney nehodlá nechat dojnou krávu ležet ladem. Už v roce 2015 bychom měli v kinech vidět Hvězdné války: Epizodu VII a každé další dva až tři roky bychom se měli dočkat další části! O filmech jako takových žádné bližší podrobnosti nemáme, nicméně vzhledem k označení „Epizoda VII“ se dá očekávat, že se děj bude odehrávat po Návratu Jediů.

Co se personálního obsazení týče, tak novou šéfkou LucasFilmu bude Kathleen Kennedy, která už z kraje června byla jmenována spolupředsedkyní společnosti, dlouhá léta úzce spolupracovala se Stevenem Spielbergem a Lucas jí věří. Stejně tak velkou roli hrály jeho dobré vztahy s Disneym, se kterým už dříve ve spolupráci připravovali například Star Wars atrakce pro Disneylandy. Lucas ve společnosti zůstane pouze jako konzultant a hovoří o tom, že chce předat pochodeň dalším generacím tvůrcům a užívat si další pokračování ságy jako obyčejný fanoušek, nicméně jedním dechem dodal, že Kennedyové předal celou škálu konceptů, které pro možná pokračování připravil.

A pokud jde o smlouvy s dalšími společnostmi, tak v tuto chvíli má FoxLucasFilmem stále dohodu na kinodistribuci 3D předělávek epizod II-VI, které jsme měli postupně vídat až do roku 2017 (první Epizoda už ve 3D verzi do kin šla, tady je naše recenze). Zatím není jasné, jakým způsobem se vztah vyřeší a jestli trojrozměrné konverze budou do kin uvedeny podle původního plánu. Stejně tak Warner (potažmo tedy stanice Cartoon Network) nadále vysílá úspěšný animovaný seriál Clone Wars. Zdaleka nejzajímavější je ale asi otázka Indiana Jonese. Dobrodružný archeolog působí dojmem, že by přesně zapadal do Disneyho portfolia velkofilmů pro celou rodinu, nicméně podle prvních kusých informací nesmí Disney kvůli dřívějším smlouvám LucasFilmuParamountem v nejbližší době natočit žádný další díl a navíc se prý vedení nově ustanovená konstelace studií stejně v nejbližší době hodlá soustředit primárně na Star Wars, takže uvidíme, jak to s Indym nakonec dopadne. Na závěr si můžete pustit ještě rozhovor s Lucasem a Kathleen Kennedy.

 

Rozhovor s Lucasem a Katheleen Kennedy

 

Zdroje: THR, Deadline, Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest